We lezen erg leuk nieuws in de kranten vandaag: Blendle krijgt een investering van 3 miljoen euro van The New York Times en Axel Springer (dat is een van de grootste en tofste uitgeverijen van Europa). Daarmee kunnen we Blendle naar het buitenland brengen. We zijn ontzettend blij dat zulke indrukwekkende bedrijven zoveel vertrouwen in ons kleine bedrijfje hebben. En we willen jou bedanken: zonder het enthousiasme van onze eerste gebruikers was dit nooit gelukt.
nrc.next: New York Times en Axel Springer investeren in Blendle
Een interview met onze eindbazen Alexander Klöpping en Marten Blankesteijn. Staat die drie miljoen daadwerkelijk op de bankrekening? En waarvoor gaat dat geld gebruikt worden?
nrc.next: Een investeerder vinden is als een vrouw versieren
Hoe zijn we bij The New York Times en Axel Springer terecht gekomen? Of beter gezegd: hoe kwamen zij bij ons? Blendle-oprichter Marten Blankesteijn schreef een groot stuk over wat er de afgelopen maanden achter de schermen gebeurde.
Gek genoeg waren er ook journalisten die over iets anders schreven. En eerlijk is eerlijk: die stukken zijn ook de moeite waard.
de Volkskrant: Banken zijn crisisproof, maar wat zegt dat?
Feest was het gisteren: alle banken slaagden voor de Europese stresstest. Maar is al die hosanna wel terecht? ‘Wie met deze test in de hand achterover denkt te kunnen leunen, is buitengewoon naïef.’
De Standaard: Dit is de man die Europa écht bestuurt
Jean-Claude Juncker treedt zaterdag aan als nieuwe voorzitter van de Europese Commissie, maar op de vraag of een ongeorganiseerd man als Juncker de Commissie wel kan runnen, antwoordt de Duitser Martin Selmayr: ‘Nee, maar ik wel.’ Wie is deze rechterhand van Juncker?
AD: Het dubieuze verleden van Fred Teeven
Door het schimmige verleden van Teeven is het onvoorstelbaar dat hij ooit staatssecretaris is geworden. Dat zegt althans de schrijver van het boek Fred en de Wet, die 10 jaar lang in het leven van Teeven wroette. ‘Dit bevestigt het beeld van Teeven als crimefighter die het niet zo nauw nam met de regels.’
Trouw: Hipster en moslim wisselen van gedaante
Opvallend kunstproject van kunstenaar Shirin Mirachor. ‘De hipster is dan de oppervlakkige levensgenieter die vooral aan zichzelf denkt, terwijl de moslim alleen maar bezig is met het hiernamaals en zijn familietraditie.’
nrc.next: Airbnb, Uber? Wen er maar alvast aan
Er is veel te doen om de ‘nieuwe’ economie: apps als Airbnb en Uber zouden de markt namelijk met oneerlijke concurrentie verstoren. Maar is deze ontwikkeling nog tegen te gaan? Jeroen van Beele denkt van niet. Hij schreef een heldere analyse van de nieuwe economische orde.
Arnoud van der Struijk | Redactie Blendle