Omdat er slechts een paar keer per jaar vrachtvluchten naar het International Space Station gaan, zijn de vluchten terug schaars. Soms is dat onhandig. De Terrestrial Return Vehicle (TRV) lost dat probleem op.
Terwijl het voor de meeste lading geen probleem is om te wachten op reguliere vluchten, komt het regelmatig voor dat men behoefte heeft aan een snellere afhandeling van de vracht. Denk aan experimenten die aan bederf onderhevig zijn, onderzoek dat slechts op aarde gedaan kan worden of noodgevallen.
De TRV is zo groot als een flinke golftas en wordt op dezelfde manier als kleine satellieten gelanceerd. Als de TRV eenmaal is gelanceerd zet het zichzelf volledig geautomatiseerd aan de grond. Het gebruikt daarbij een eigen aandrijfsysteem en anticipeert op wat komen gaat. Het remt af op de atmosfeer door haar eigen body, remt nog verder af met een parachute, terwijl een parasail ervoor zorgt dat het veilig op elke gewenste locatie landt. In 2016 wordt het als gezamenlijke ontwikkeling van NASA en Casis in gebruik genomen.