Meatless monday hoeft niet saai te zijn. Isabel Boerdam van De Hippe Vegetariër snapt dat maar al te goed, bij haar is het altijd meatless monday. Elke maandag voorziet ze ThePostOnline van een fijn vegetarisch recept.
Deze open lente-lasagne vond ik onlangs in een tijdschrift en ik was op slag verliefd! Een kunstwerk op een bord: zo groen, zo vers en zo zomers! Ik moest hem maken. Normaal ben ik niet zo’n fan van de roomsausjes, maar bij deze pure lasagne is het de kers op de taart. Je kan natuurlijk experimenteren met een Griekse yoghurt of kwarkvariant… Zomers genieten!
Wat heb je nodig?
Voor de lasagna:
6 lasagnavellen (3 per persoon)
8 witte asperges (4 per persoon)
1 doosje verse doperwten
Voor de saus:
1 klein bakje crème fraiche (light)
1 citroen, het sap
3 takjes verse dille
glas kookvocht van de asperges
zout en peper
Voor de garnering:
Handje alfalfa of andere kiemen
Handje pijnboompitten, geroosterd
Maar hoe maak je het? Het volledige recept vind je op De Hippe Vegetariër!