Meatless monday hoeft niet saai te zijn. Isabel Boerdam van De Hippe Vegetariër snapt dat maar al te goed, bij haar is het altijd meatless monday. Elke maandag voorziet ze ThePostOnline van een fijn vegetarisch recept.
Deze salade heeft voor mij de ultieme frisse uitstraling van de lente. De romanesco (groene bloemkool) is zo’n prachtige groente! Een plaatje op het bord en samen met de frisse dille super smaakvol. Met de avocado en het eitje erbij een gezonde en voedzame maaltijdsalade. Ik at hem zonder granen of brood, alleen in combinatie met de wokstukjes van ProViand. Aanrader!
Wat heb je nodig?
Voor de salade:
1 romanesco
1 blikje kikkererwten, gekookt
1 avocado
1 citroen, rasp
bosje lenteui
handvol dille
Voor de dressing:
2 eetlepels olijfolie
1/2 citroen, het sap
1 eetlepel witte wijn azijn
1 theelepel mosterd
1 teen knoflook, geperst
zout en peper
Voor de garnering:
1 eitje per persoon, gekookt of gepocheerd
Maar hoe maak je het? Het volledige recept vind je op De Hippe Vegetariër!