In circa 170 Amerikaanse steden zijn dinsdagavond demonstraties gehouden na het besluit dat een agent niet vervolgd wordt wegens het doodschieten van de ongewapende zwarte tiener Michael Brown in Ferguson, afgelopen augustus. De protesten waren over het algemeen kalm en ook in Ferguson zelf begon de dag relatief rustig.
Volgens de Saint Louis Post-Dispatch zijn er nog enkele honderden betogers op straat en worden nog steeds vernielingen aangericht. De politie is massaal uitgerukt.
Hevige onlusten zoals die in de nacht van maandag op dinsdag lijken zich nu niet voor te doen. Maandag werd bekendgemaakt dat de blanke politieagent Darren Wilson niet wordt vervolgd wegens het doodschieten van de tiener. Wilson beklemtoonde dinsdag voor de tv-zender ABC dat hij in doodsangst heeft geschoten en onder dezelfde omstandigheden weer precies hetzelfde zou doen. De dood van Brown in augustus leidde tot hevige rellen die weken aanhielden.
President Barack Obama veroordeelde het geweld van de relschoppers in Ferguson. Hij zei dat er geen excuus is voor de manier waarop wordt gedemonstreerd in de Amerikaanse stad, waarbij onder meer gebouwen in brand werden gestoken.
In New York hield de politie dinsdagavond enkele betogers aan. Duizenden demonstranten liepen door Manhattan en blokkeerden verkeersaders. Toen betogers een tunnel wilden blokkeren greep de politie in. Hierbij werd onder meer peperspray gebruikt. In Los Angeles verzamelde zich een grote groep demonstranten voor het hoofdkwartier van de politie. Ook in Boston, Atlanta, Philadelphia en Seattle waren betogers tegen racisme op de been, evenals in de Canadese stad Toronto.