Meatless monday hoeft niet saai te zijn. Isabel Boerdam van De Hippe Vegetariër snapt dat maar al te goed, bij haar is het altijd meatless monday. Elke maandag voorziet ze ThePostOnline van een fijn vegetarisch recept.
Een combinatie die ik zelf niet snel verzonnen zou hebben, maar waar ik nu al menigeen mee heb versteld doen staan. De zwarte quinoa met de diepgroene boerenkool, paarse aubergine en feloranje abrikozen levert een kunstwerk op dat bijna niet meer aan eten doet denken. Een gezond, kruidig, superfoodrecept!
Wat heb je nodig?
Voor de quinoa-salade:
250 gram zwarte quinoa
200 gram / 1 blikje gekookte linzen
15 kardamomzaden
250 gram rauwe, fijngesneden boerenkool
1 avocado
1 handvol munt
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel citroensap
zout en peper naar smaak
Voor de aubergine:
1 grote aubergine
1 citroen, sap
4 eetlepels olijfolie
2 theelepels komijn
2 theelepels chilipoeder
1 theelepel kurkuma
zout en peper naar smaak
Voor de garnituur:
Handje grofgehakte pistachenoten
Handje grofgehakte gedroogde abrikozen
Extra:
1 beker yoghurt naar wens, lekker om mee te combineren
Maar hoe maak je het? Het volledige recept vind je op De Hippe Vegetariër!