Mensen met een Mening: Dinsdageditie

13-01-2015 19:23

“Mijn held, de man die de spijker op de kop sloeg, was de burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, zelf een moslim.”

De rechts-conservatieve Boris Johnson, burgemeester van Londen, is fan van de PvdA’er Aboutaleb. Dat schreef The Telegraph vandaag.

 

“De regering heeft nu drie keer geweigerd deze vraag te beantwoorden terwijl ze ondertussen wel heeft betaald. Ik zal blijven vragen. Bij een rekening van 1,1 miljard euro laat je toch gewoon even het bonnetje en de begeleidende brief zien?”

Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem is nog niet van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt af, zegt die laatste tegen ThePostOnline. Omtzigt wil de onderste steen boven inzake de Europese naheffing van 1,1 miljard euro die Dijsselbloem eind vorig jaar overboekte.

 

“European liberals might try to be true to their principles and ally with dissidents, liberals, leftists and free thinkers within Muslim communities. They might help ex-Muslims who fear that one day they will be murdered for apostasy. They might reflect that a Muslim man will encounter xenophobia from the right, but they will hear no rigorous criticism at university or other leftist institutions of the sexism, anti-semitism, homophobia and bloodlust of militant religion.

Self-interest ought to be a motivator. Fear of radical Islam is not only driving support for the National Front in France and Ukip here, but providing an excuse for more attacks on civil liberties, including, despite David Cameron’s pious words after Charlie Hebdo, attacks on freedom of speech.”

Columnist Nick Cohen spreekt zich in The Guardian uit tegen het wegkijkgedrag van de ‘liberals’ in Europa; juist dat is volgens hem het grootste gevaar.

 

“Wel word ik voortdurend uitgescholden op social media en in de commentsecties van mijn eigen websites, maar dat hoort blijkbaar bij het publieke debat vandaag de dag.”

Joschua Livestro (De Dagelijkse Standaard, Jalta) wordt niet bedreigd maar heeft wel last van zijn eigen lezers, vertelt hij in NRC Handelsblad.

 

“Het is natuurlijk erg dapper dat Abouteleb ‘ROT OP!’ zegt tegen tuig dat zichzelf wil opblazen voor de meerdere eer en glorie van Allah en zijn profeet, maar uiteindelijk is het mosterd na de maaltijd. Achterhaald. ‘ROT OP!’ is te laat. Het gevolg van een oorzaak die voorkomen had moeten worden. ‘Nederland is vol’ is een beter uitgangspunt. (…)  En genoeg is genoeg. Dan kun je wel heel dapper ‘Rot op’ zeggen om je geliefde PvdA, hofleverancier van jihadisme, uit de wind te houden, maar weet je zelf maar al te best dat ‘Nederland is vol’ een realistischer statement is.”

Ebru Umar in Metro nogmaals, over de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb.

 

“Tien jaar geleden heb ik het Boekenweekgeschenk geschreven, daar voerde ik een Marokkaanse dichteres in op. Zij provoceerde met titels als ‘ik krijg een natte kut van Allah’, maar het opvallende is dat niemand zich er toen druk om maakte.”

Ronald Giphart schreef ooit een boekje waarin hij een personage iets lelijks over Allah en een kut liet zeggen, aldus de Volkskrant.

 

“Toen dit allemaal uitkwam, werd ik voor het eerst geconfronteerd met het feit dat ik gestolen had. Het kost me nog steeds moeite om mezelf als dief te zien, omdat het niet in mijn zelfbeeld past. Ik heb mezelf altijd beschouwd als een sociaal bewogen mens dat erg bezig was met de mensen in zijn omgeving. (..)Ik leende het. Maar nu weet ik wel dat ik het geld verduisterd heb.”

Graaisocialist en voormalig PvdA-raadslid Bert van der Roest benaderde Trouw (Blendle-link) om zijn kant van het verhaal uit de doeken te doen. Van der Roest roofde tienduizenden euro’s van de daklozenkrant.

 

“Ik was weg en voor hen was het klaar. Je hoort wel: ‘De PvdA geeft meer om de maatschappij dan om de mens. Dat heb ik aan den lijve ondervonden.”

Van der Roest baalt dat hij nooit meer iets van de PvdA hoorde, nadat hij zijn raadszetel in Utrecht opzegde.

 

“Nogmaals: ik heb bijzonder veel spijt van wat ik heb gedaan en dat ik straf verdien zal ik niet ontkennen. Maar de effecten die dit op mij heeft, zijn bijzonder grof en groot. Ik krijg al ruim een jaar geen enkele opdracht meer. Mijn voorstellingen zijn afgelast. Ik heb gewoon geen inkomen en wil graag aan het werk, maar dat lukt niet. Zelfs niet als postbode. Ik mocht daarvoor wel op sollicitatiegesprek komen, maar ze vroegen: ‘Bent u dé Bert van der Roest?’ Vervolgens kreeg ik de baan niet, want tsja, er zou iets kostbaars in een envelop kunnen zitten. Zodra er gegoogeld wordt op mijn naam, is het klaar.”

De conclusie van het interview is dat Van der Roest niet trots is op zijn actie, maar uiteindelijk toch vooral te doen heeft met zichzelf.

 

“Dat Europa zijn eigen problemen met terrorisme heeft, betekent niet dat het ons koud kan laten wat er in Nigeria gebeurt. Daar zijn niet alleen humanitaire redenen voor, het is ook een kwestie van eigenbelang. Instabiliteit in een van de grootste landen van Afrika kan ernstige gevolgen hebben voor Europa.”

Boko Haram gaat ons ook aan, lezen wij in het immer anonieme Commentaar van NRC Handelsblad.