Meatless monday hoeft niet saai te zijn. Isabel Boerdam van De Hippe Vegetariër snapt dat maar al te goed, bij haar is het altijd meatless monday. Elke maandag voorziet ze ThePostOnline van een fijn vegetarisch recept.
Altijd leuk om een gerecht te maken waarbij niet alleen de smaak maar ook de kleur verrast. Dat is precies het geval bij deze vrolijke, groene spinaziepannenkoekjes, die gevuld worden met appel, kikkererwten en een romige tahindressing. Een heerlijk gerecht dat zowel fris als aards is, en zowel zacht als knapperig. Geschikt als lunch en avondmaaltijd!
Voor de pannenkoekjes:
225 gram (boekweit)meel
4 handen verse spinazie
500 milliliter (amandel)melk
3 eieren
een glas water
optioneel: verse basilicum
boter, olijfolie of kokosolie om in te bakken
Voor de vulling:
1 groot blik kikkererwten
2 appels, geraspt
3 eetlepels tahin (sesampasta)
3 eetlepels olijfolie
1 citroen, het sap
Maar hoe maak je het? Het volledige recept vind je op De Hippe Vegetariër!