“Eerst iets over dat Denk. Dat suggereert dat wij niet nadenken en zij, de nieuwe politici, wél. Dat klinkt tamelijk vernederend. Wie zijn zij om te veronderstellen dat wij niet denken? Zo’n naam heeft iets hooghartigs en arrogants: wijsneuzen die ons een pedagogisch lesje willen leren. Als het geen jij-bak was, zou je willen terugspelen: Denk zelf.
Ik zou wel eens willen weten hoe zij weten dat ik niet denk. Neem het woord allochtoon. Stel dat we dat inderdaad weggooien en daarvoor in de plaats het woord ‘plukkieploeki’ nemen. Wordt de boodschap echt anders van toon als Wilders zou zeggen: ‘Er zijn te veel plukkieploeki’s in dit land!’ Ik ben liever allochtoon dan plukkieploeki. Dus verdom ik het. Ik keer terug naar neger, secretaresse en allochtoon. Misschien gooi ik er af en toe ook nog een ‘gastarbeidertje’ tussendoor.
Wat me angstig maakt, is dit: lieden die je een bepaalde taal willen opdringen en zelfs een partij oprichten met een gebiedende wijs als naam, willen je uiteindelijk met een gebiedende wijs monddood maken, want politici die woorden willen veranderen, stinken al een beetje naar censuur.”
Theodor Holman spreekt wijze woorden in Het Parool over de nieuwe politieke beweging Denk, die gisteren het levenslicht zag. Het is de beweging van de PvdA-afvalligen Kuzu en Öztürk, die de woorden ‘allochtoon’ en ‘integratie’ het liefst uit ons vocabulaire zien verdwijnen.
“Hebben jullie in Den Haag niks anders te doen? Schone diesel zwaarder belasten enzovoorts. Misschien kunnen er van de overheidswegen luchtfietsen ter beschikking worden gesteld aan de PvdA-bewindslieden? Zodat we na alle missers van de PvdA berekeningen geen last meer hebben van hun achterlijke ideeën?”
Gerard Joling haalt op zijn blog hard uit richting de PvdA.
“Als ik een dergelijke lening zou aanvragen en deze niet netjes terug zou betalen, dan staan er binnen de kortste keren deurwaarders op mijn stoep! Gaat Brussel nu ook zijn poot stijf houden of creëert het een nieuwe Griekse mythe?”
Diezelfde Joling werpt zijn kritische blik zelfs over de landsgrenzen.
“En dan nog even dit: Waarom zijn onze militairen in Mali, Irak en Afghanistan? Terwijl hier onvoldoende personeel is om gebouwen en grenzen te bewaken.”
En tot slot doet Joling nog een duit in het zakje over de veiligheid in zijn geliefde vaderland.
Het Turkse leger mag na jarenlang verbod weer gezamenlijk het gebed verrichten. Mooi :-) pic.twitter.com/OtJ4G5XtjO
— Arnoud van Doorn (@ArnoudvDoorn) 10 februari 2015
Arnoud van Doorn heeft tegenwoordig kennelijk niets meer op met de scheiding tussen kerk en staat.
“Ik durf er heel wat om te verwedden dat de omroepbazen die nu zeggen dat een hoofddoekje geen bezwaar is, een moslim nieuwslezer een paar dagen van het scherm zouden houden om bedreigingen of erger te voorkomen.”
Paul Witteman in de VARAgids.
“Ik geef toe dat een kruisje om de hals minder protest zal oproepen, vermoedelijk omdat in naam van Christus al een aantal eeuwen niet zoveel moorden meer worden gepleegd.”
Andermaal Paul Witteman.
“Ik ben er van overtuigd dat we met NAC in de Eredivisie gaan blijven”
Demy de Zeeuw kan lastig tegen zijn nieuwe werkgever zeggen dat hij zeker van degradatie is. Hij brengt klaarblijkelijk niet alleen ervaring mee op het veld, maar ook qua mediatraining.
“Je bidt ook voor bewaring natuurlijk, dat is wel uiterst relevant op dit moment, nu er nog twee collega’s in het koude water liggen.”
De jaarlijkse biddag in Urk die het begin van het visseizoen markeert heeft woensdag een extra dimensie.