Media & TV

In mediaquotes: Anouk

13-02-2015 14:28

Anouk heeft volgens De Telegraaf weer een nieuwe liefde: Dominique Schemmekes zou de gelukkige zijn. Op haar Facebook-pagina staat een foto van de lange man met daarbij de woorden: “You started the music when there had been silence“. En daarom: wat vindt Anouk… 

…van College Tour
“Ik ben altijd bang dat iemand een vraag stelt of iets op een bepaalde manier zegt, waardoor ik een brok in mijn keel krijg. Ik weet gewoon wat de bedoeling is. Dat is de reden waarom ik er niet vaak aan meewerk. Een begeleider uit het kindertehuis waar ik ooit woonde, begon op een gegeven moment een liedje voor me te spelen. Zo aandoenlijk. Je hoort mensen ‘ahh’ zeggen en ik denk: Daar gaan we! Maar ik ging er niet in mee. Het is gewoon onwijs voorspelbaar. Ik zou al geïrriteerd raken als ik het bij een ander zou zien. Het is heel erg dat ik dat denk en ik weet ook niet waarom ik dat zo voel. Ik huil namelijk best veel, maar liever als ik alleen ben. Ik ben niet bang dat mensen me zwak vinden, ik wil gewoon niet dat mensen me zo zien. Toen ik aan het einde van de uitzending klaar was met het spelen van enkele nummers, kwam Twan Huys naar me toe, met tranen in zijn ogen. Ik vroeg: Heb je nou echt gehuild? Dat was schattig.”

Nu.nl, 2014

 

…van de liefde
“Weet je wat het is? Ik zeg niet dat ik een relatie helemaal niet meer aandurf, maar op dit moment met iemand een huis delen? Man, dat zie ik niet gebeuren. Er mag geen aandacht en energie wegebben van de kinderen, daarvoor heb ik er nu te veel, snap je? Ik kan echt nog wel van iemand houden, maar niet meer continu. Als ik op date ga, is dat bijna het eerste wat ik er uit klap, ja. Luister, zo staan de zaken ervoor, zeg ik dan. Als iemand daarmee kan omgaan, kunnen we het leuk hebben met elkaar. En zo niet, dan beginnen we er niet aan. Bijna altijd knikken ze ja, maar na een maand of twee merk ik steeds dat ze het helemaal niet aankunnen. En voor bezitterigheid en jaloezie ben ik allergisch.”

…van haar jeugd
“Soms kijk ik in m’n bed naar Spoorloos. Nou, dat moet je eigenlijk niet doen als je zo’n jeugd hebt gehad als ik. Ik kan me in iedere zoeker verplaatsen. Bijna alles wat ze zeggen, herken ik: je roots missen, nooit bevestiging hebben gekregen en niet weten van wie je bepaalde eigenschappen hebt. Ik heb mezelf aangeleerd niet meer in boosheid vast te zitten. Het is oké zoals het is en op die liedjes verwacht ik geen reactie. Maar als ik zie hoe liefdevol de drie vaders van mijn kinderen omgaan met die kleintjes, denk ik toch: jeetjemina, ik wou dat het bij mij anders was gelopen.”

…van haar vader
“Dat hij een andere vrouw had. Zij had ook kinderen. Op een keer reed ik met hem mee toen hij die van zwemles ophaalde. Een vrouw sprak hem aan en wees op mij: Wat lijkt dat meisje op jou. Zijn antwoord: O, dat is een kennisje. Die logeert bij me. Ik was pas een jaar of 6, maar voelde de heartbreak toen al. Ik vermoed dat ik daardoor zo hardcore mijn eigen weg ben gegaan. Op zoek naar erkenning. Die heb ik nooit gekregen van de kant die ik wilde, maar is er nu wel. Van het publiek. Dat heeft me erg geholpen. Begrijp me goed: ik zit niet in een soort haat, maar mijn jeugd verklaart natuurlijk wel veel. Qua muziek krijg ik alles voor elkaar, maar in mijn privéleven is eigenlijk gewoon alles misgegaan. Als kind dacht ik: ik ga het later totaal anders doen dan die twee. Geen relatiebreuken, maar een stabiel gezin. Ik zou één man vinden met wie ik oud kon worden en met wie ik mijn kinderen zou hebben.

AD, 2014

 


…van Madonna
“Ik zag de laatste show van Madonna, waar ze opkomt in een heel klein broekje en met staartjes in. Oh my god, dacht ik, dat is toch erg? Dat je op je vijftigste zoiets nog moet doen? Ik wil niet hoeven concurreren met 18-jarigen. Ik wil dat mijn muziek volwassener wordt, maar dat iedereen het nog wel een beetje kan volgen. Zonder me met hen te willen vergelijken, maar neem nou Tom Waits, of k.d. lang. Dat zijn artiesten die geen hits hebben, daar ook niet naar streven, en zich niet in de sportschool staan op te pompen. Maar wel credible zijn. En eens in de zoveel tijd een plaat maken, en optredens doen. Die in no time zijn uitverkocht. Dat heeft toch meer mijn voorkeur dan ‘ik moet een hit!”

Nieuwe Revu, 2009



…over seks, drugs and rock-’n roll
“Ik heb genoeg gehad van alles. Maar harddrugs kan niet meer door mijn kinderen, die hebben me gewoon gered. Het is alles of niets, ik zou af en toe nog wel een blowtje kunnen roken, maar daar blijft het bij. Maar dat moet als alle kinderen weg zijn en ik de volgende dag heb om bij te komen. Ik ben bang voor harddrugs want als ik morgen een grammetje zou halen, is het de volgende dag 9 gram. Ik heb geen rem.”

College Tour, 2014