Meatless monday hoeft niet saai te zijn. Isabel Boerdam van De Hippe Vegetariër snapt dat maar al te goed, bij haar is het altijd meatless monday. Elke maandag voorziet ze ThePostOnline van een fijn vegetarisch recept.
Alleen de naam al vind ik fantastisch: ‘Beet Bourguignon’, en dan met een heel Frans accent… Dit is een gerecht dat perfect geschikt is om te maken in dit staartje van de winter. Een hele warme, aardse maaltijd vol met leuke wintergroenten die lekker lang gegaard zijn. Tip: maak deze een dag van te voren, dan wordt hij nog lekkerder!
Voor de stoofpot:
2 eetlepels olijfolie
1 gele ui
4 tenen knoflook
8 rode bieten (of chioggia bieten)
4 grote wortels
2 takjes tijm
2 eetlepels tomatenpurree
1 glas rode wijn
2 glazen groente bouillon
3 laurierbladeren
Voor de champignons:
2 eetlepels olijfolie
2-3 portobello’s
10 champignons
10 kleine pareluitjes
Voor de linzen:
300 gram ongekookte linzen
of 1 blik gekookte linzen
Maar hoe maak je het? Het volledige recept vind je op De Hippe Vegetariër!