Meatless monday hoeft niet saai te zijn. Isabel Boerdam van De Hippe Vegetariër snapt dat maar al te goed, bij haar is het altijd meatless monday. Elke maandag voorziet ze ThePostOnline van een fijn vegetarisch recept.
Creatief met quinoa, daar is deze quinoa-risotto een geweldig voorbeeld van! Heerlijk smeuiig door de pompoen in combinatie met de parmezaanse kaas. Echt comfort food voor ontspannen zondagavond, maar ook heel leuk om je gasten serveren. Lichter dan risotto maar net zo rijk van smaak!
Voor de quinoa risotto:
– 350 gram quinoa
– 200 ml witte wijn (of evt water)
– 800 ml groentebouillon
– 250 gram pompoenpurree (pompoen koken en pureren, of uit een potje)
– 200 gram pompoenblokjes
– 100 gram parmezaanse kaas
– 1 pakje champignons
– 2 sjalotjes
– 2 eetlepels roomboter
– 3 eetlepels salie
– zout en peper
Voor de garnering:
– handje parmezaanse kaas
– overige salie
Maar hoe maak je het? Het volledige recept vind je op De Hippe Vegetariër!