Studentenrecept: pasta pesto met spinazie en gehakt

24-03-2015 17:32

Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.

Aaaaah woehoe! Ik zat op m’n camera een beetje door m’n foodfoto’s van de afgelopen tijd te scrollen en kwam opeens op deze foto van pasta pesto, waarover ik nog niet heb geblogd. En dat is schandalig want jeeeeeeemig; ik durf gewoon te zeggen dat dit de lekkerste pasta pesto was die ik ooit heb klaargemaakt. En dat is nog al wat, aangezien ik een heel hoofdstuk aan pasta pesto heb gewijd in mijn kookboek! Maar dit jongens, dit is de lekkerste. En dat is grappig, want ik dacht altijd dat je pasta pesto echt niet moet combineren met gehakt. Op de een of andere manier klopte dat niet in mijn hoofd. Heb je dat wel eens? Dat je gewoon vindt dat sommige dingen niet samen horen? Maar gelukkig probeerde ik het laatst toch uit en oeiiii dat was lekker. Benieuwd naar het recept? Here we go!

Nodig voor één persoon: 150 gr gehakt – 5 kleine tomaatjes – een handje spinazie – 10gr basilicum – 3 eetlepels pijnboompitten – een scheut olijfolie – wat parmezaanse kaas – penne

De rest van het recept vind je hier op Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet.