Meatless monday hoeft niet saai te zijn. Isabel Boerdam van De Hippe Vegetariër snapt dat maar al te goed, bij haar is het altijd meatless monday. Elke maandag voorziet ze ThePostOnline van een fijn vegetarisch recept.
Omdat ik wil laten zien dat vegetarische keuken oneindig veel mogelijkheden bied, besteed ik de komende weken speciale aandacht aan wereldgerechten. Diverse gerechten afkomstig uit bijzondere, internationale keukens waar vegetarisch eten een speciale plek in neemt. Deze week aandacht voor de Mezzes uit de Libanese keuken met het recept voor Fatouch, een authentieke broodsalade op smaak gebracht met karnemelk. Speciaal voor De Hippe Vegetariër van restaurant Nomads!
Dit gerecht is vernoemd naar een moeder met deze voornaam. Zij zorgde goed voor haar kinderen en maakte altijd een heerlijke salade die zij aten na een hele dag spelen in de warme zon.
– 1 zakje gemengde sla
– 1 tomaat
– 2 kleine komkommers
– 8-10 radijsjes
– 1 bosui
– 2 lenteuitjes
– 100ml karnemelk
– geroosterd brood
Maar hoe maak je het? Het volledige recept vind je op De Hippe Vegetariër!