Politiek

Mensen met een mening – donderdageditie

09-04-2015 19:24

“Misleid is nog zwak uitgedrukt, zeg maar rustig zwaar besodemieterd.”

FC Twente-commissaris Joop de Winter haalt in Tubantia uit naar de vertrokken voorzitter Joop Munsterman. Onder leiding van Munsterman werd het kampioenschap binnengehaald, maar bovenal een enorme financiële chaos aangericht.

 

Arnon Grunberg blikt in zijn voetnoot terug op zijn bezoek aan het Maagdenhuis en analyseert het huidige niveau van de studenten.

 

“De staatssecretaris heeft gezegd dat hij meer inhoud en verdieping wil en minder amusement. En wat staat er nu in de plannen? ‘We blijven amusement maken, misschien nog wel meer, en we willen minder opinie- en debatprogramma’s.’ Naaah! Dit is gewoon werkweigering. Ik begrijp niet waarom die top van de NPO niet op non-actief is gezet.”

Marianne Zwagerman op Radio1. Als het aan de selfiekoningin van het internet ligt kan de NPO-top opkrassen.

 

Rianne Meijer sloopt diezelfde Marianne Zwagerman, nadat laatstgenoemde bij Elle een column mocht plaatsen over modellen met een maatje meer.

 

Voormalig TPO-redacteur Thomas Hogeling wil Nederland behoeden voor een tweede Koningslied.

 

“Antidemocratische partijen zitten al jaren in de Tweede Kamer.”

PvdA-dissident Selçuk Öztürk valt tijdens een debat over antidemocratische groeperingen de SGP en PVV aan.

 

Raemon Sluiter heeft met terugwerkende kracht extra medelijden met de vermeende slachtoffers van Bill Cosby.

 

“Zowel Bas Heijne als Tom-Jan Meeus uitten afgelopen weekend hun commentaar op de omstreden loonsverhoging van een ton bij ABN Amro. Hierbij wordt de heer Zalm bepaald niet gespaard. . Bij Bas Heijne krijgt ook premier Rutte nog een veeg uit de pan wegens gebrek aan ‘moreel besef’. In die commentaren ontbreekt het besef van wat zich in het verleden bij ING heeft afgespeeld. De heer Kok heeft in zijn periode als commissaris bij ING beloningen goedgekeurd die die bij ABN Amro ver te boven gaan. In 2006 bleek dat het salaris van topman bij Michel Tilmant € 4,3 miljoen bedroeg. Ten opzichte van 2002 een stijging van 300 procent (veel meer dan de circa 60 procent die waren afgesproken. Kok verklaarde dat hij voor een ‘duivels dilemma’ had gestaan, maar ‘toptalent moest behouden blijven in Nederland voor de bank als internationaal opererende bank’. Dit argument wordt nu rond ABN Amro afgedaan als een lachertje. Zo zie je maar, resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst.”

Wim Kok deugt ook niet. G. le Comte uit Breda doet zijn beklag in de brievenrubriek van NRC Handelsblad.