Meatless monday

11-05-2015 18:01

Meatless monday hoeft niet saai te zijn. Isabel Boerdam van De Hippe Vegetariër snapt dat maar al te goed, bij haar is het altijd meatless monday. Elke maandag voorziet ze ThePostOnline van een fijn vegetarisch recept.

Omdat ik wil laten zien dat vegetarische keuken oneindig veel mogelijkheden bied, besteed ik de komende weken speciale aandacht aan wereldgerechten. Diverse gerechten afkomstig uit bijzondere, internationale keukens waar vegetarisch eten een speciale plek in neemt. Deze week aandacht voor de tapas uit de Spaanse keuken met het recept voor vegetarische aardappel tortilla, met een topcombinatie van spinazie, pijnboompitten en rozijnen.

Aardappel tortilla

Aardappel tortilla’s zijn een buitengewoon populaire tapas in Spanje, een soort van omelet van aardappels waarmee je creatief kan combineren van een pure variant met alleen aardappels, ui en ei, of juist met groenten er doorheen.

Ingrediënten

– 1 kilo aardappels
– 5 witte uien
– 1 ½ liter water
– 200 gram spinazie
– 50 gram pijnboompitten
– 50 gram rozijnen
– 6 eieren
– zout en peper

Maar hoe maak je het? Het volledige recept vind je op De Hippe Vegetariër!