Politiek

Mensen met een mening – woensdageditie

13-05-2015 19:31

“De gevestigde orde vindt de digitale innovatie een bedreiging en noemt het ontwrichtende vernieuwing in plaats van nieuwe ronde, nieuwe kansen. Internet kwam niet uit de koker van enige overheid. Inmiddels heeft het een volume dat groot genoeg is om tegen het bestaan van de oude structuren aan te schuren.”

Scheidend president van de Rekenkamer Saskia Stuiveling vindt dat politici en ambtenaren puur op de Haagse kaasstolp blijven gericht. en ze zien digitalisering als ‘ontwrichtend’. De overheid zou internet juist moeten omarmen om aansluiting te houden bij een snel veranderende samenleving, zegt ze in de Volkskrant.

 

Sylvia Witteman valt het ook op dat kersvers GroenLinks-leider Jesse Klaver wat wegheeft van de Amerikaans-Tsjetseense terrorist Dzhokhar Tsarnaev.

 

“Hij is tegen het ‘economisme’. En voor andere waarden. Die allemaal neerkwamen op een grotere overheid en meer geld lenen. Er kwam ook nog een windmolen voorbij. Allemaal heel lief, en je zag Jesse veranderen in een begerenswaardige My Little Pony.”

Observatie van Theodor Holman in het Parool bij de persconferentie van Jesse Klaver dinsdag.

 

“De man is een klassieke relschopper: waar hij ook komt, schopt hij net zo lang tot er een rel ontstaat. Ik heb het afgelopen jaar de opkomst van deze beroepsactivist enigszins gevolgd, al was het maar omdat hij mede uit mijn naam spreekt: hij wil namelijk dat alle ‘Arabieren, moslims en mensen van kleur’ zich verenigen zodat er zoiets als ‘Brown Power, Black Power’ ontstaat in Nederland, die het ‘racistische establishment’ moet wegvagen. Onder dat racistische gebroed moet zeker ook burgemeester Aboutaleb van Rotterdam geschaard worden, want dat is een ‘huismoslim’ en een ‘huisallochtoon’. Laat even tot u doordringen wat hier staat: de in Irak geboren Al-Jaberi heeft voor het gemak even het slavernijverleden gestolen van mensen met een Afrikaanse achtergrond, om Aboutaleb zo te kunnen plaatsen op een zuidelijke Amerikaanse plantage, midden achttiende eeuw, alwaar de burgemeester ‘onvoorwaardelijk loyaal is’ aan zijn slavenmeester en hem kopjes thee brengt, terwijl Al-Jaberi kennelijk op het open veld suikerriet staat te kappen, in de brandende zon, neem ik aan. Het is net zo krankzinnig als wanneer ik dit stukje was begonnen met de zin: ‘Ik neem aan dat ik namens alle vrouwen spreek als ik… et cetera.’

Dat de antiracistische beweging dit soort antisemitische, racistische, haatzaaiende figuren uitnodigt om uit haar naam te spreken, brengt het antiracisme een dreun toe waarbij Wilders verkleutert tot een dreumes met een waterpistool.”

‘Tikkie’, zei Vrij Nederland-columnist Stephan Sanders tegen beroepsactivist Al-Jaberi en hij was AF. Voorgoed.

 

“Ik voel me als mede-eigenaar van het bedrijf verantwoordelijk, dat wel. Maar niet schuldig. De brand, de ramp… het is mij ook overkomen.”

Willie Pater, voormalig directeur van SE Fireworks, spreekt over de vuurwerkramp in Enschede, vandaag exact vijftien jaar geleden.

 

“De hoed zou breder geaccepteerd moeten worden in het dagelijks leven. Al was het maar omdat het een echt functioneel kledingstuk is: het bescherm tegen regen en houdt de zon uit je gezicht.Ik draag buiten altijd een hoed. Zeker in de zomer merk ik dat ik daardoor stukken vitaler ben.”

Boswachter Arjan Postma houdt in de Avrobode een pleidooi voor het dragen van een hoed.

 

“Ik zit gewoon een beetje gek.”

Doutzen Kroes reageert op de ophef die op social media ontstond over een foto waarop haar voet wat anders is neergezet.

 

“Zowel voor het bestrijden van de grote volksverhuizing als voor het bestrijden van het islamitisch terrorisme is de tijdelijke bezetting van de kustlijn van Libië onontkoombaar. Doe het voordat het te laat is.”

Elsevier-columnist Afshin Ellian over de militaire actie die ondernomen moet worden om de vluchtelingenstroom te beheersen. Niet midden op zee, maar voor de kust.