De tv-bladen zijn weliswaar in post-Songfestivalsferen beland, maar langzaam nadert de zomer en dan viert de tv-wereld vakantie. Gewoon omdat het kan. Gelukkig zijn er altijd nog wel wat talenten die in de Playboy willen staan of andere BN’er die iets hebben meegemaakt. Maar het mooiste is natuurlijk de alomtegenwoordige aandacht voor held Bennie Jolink die via een documentaire het veertigjarige jubileum van zijn doodnormale band viert. Al is het maar voor die geweldige bijnaam ‘Buizen Berend’.
Na de tranen van Trijntje staan er weer wat aardige verhalen in de tv-bladen. Zo heeft de VaraGids een goed portret van Ali B., de man van wie zondag de vierde theatershow wordt uitgezonden. Collega-cabaretier Murth Mossel gaf Ali een workshop tijdens de talentenjacht Wanted die de man uit Almere wist te winnen. “Ali denkt niet aan wat anderen van hem vinden. Die attitude heeft hem gebracht tot waar hij nu is.(…) Ali is geen rapper, ook al is hij zo bekend geworden. Voor hem was het een logische stap, het was zijn muzieksmaak, maar ik denk dat hij al snel doorhad dat hij meer wilde zijn dan alleen een rapper.”
In de column van Youp verheugt de grappenmaker zich op de registratie van het optreden van Jan Jaap van der Wal bij RTL4 (aanstaande zondag), maar hij gaat niet live kijken. “Ik heb die avond iets anders aan mijn bolle kop en daarbij wil ik reclameloos kijken. Dat lukt alleen op Uitzending Gemist. Of ik verbaasd ben dat veel collega’s hun programma op een commerciële zender laten verminken door reclameblokken? Ja, heel erg ja!”
Nieuwslezer Antoin Peeters, vanaf 15 juni opvolger van Rick Nieman bij RTL Nieuws, vertelt in de Mikro Gids dat hij niks met reallifesoaps heeft. “Je schiet er niks mee op. Ik vind het fijn als een tv-programma je aan het denken zet. Maar nu denk je achteraf: wat heb ik nu gezien? Iemand die van de ene plek naar de andere gaat.” Zijn grote tv-jeugdliefde is Pamela Anderson. “Maar mijn echte jeugdliefdes waren veel meer de meisjes op school dan bepaalde tv-vrouwen hoor.” Gelukkig maar, wat is die jongen toch normaal gebleven.
Daarover. In de VPRO Gids is het interview met Bennie Jolink goed gelukt, de oude rocker staat centraal in de documentaire die volgende week wordt uitgezonden. Jolink vertelt in de erudiete bode over de drankmythe die er rond de groep hing. “In het begin was er altijd drank bij. Toen wij begonnen, in 1975 moest je als muzikant op zijn minst spuiten of snuiven. De softies blowden, maar de drank was wodka of whisky(…)We blowden, maar dat hebben we lang stilgehouden want dat paste niet zo goed bij ons. Vooral onderweg en we rookten alleen eigen teelt. Als tegenhanger van drugs en heavy booze propageerden wij bier(…)Daarnaast waren we jong en sterk dus voor een kratje maakte je je niet benauwd. Dat dronk je wel op. En meer. Maar nu niet meer. Een biertje tegen de zenuwen voor een optreden. Twee misschien, van drie of vier kreeg ik last.”
Shownieuws-presentatrice Airen Mylene blijkt in Veronica Magazine open te staan voor een sfeervolle sessie met Playboy. “Ik denk alleen dat het daar nog te vroeg voor is, bij veel mensen gaat nog niet direct een lampje branden als ze mijn naam horen. Als ik zo’n aanbod zou krijgen, ga ik het wel eerst goed overleggen met SBS. En er moet wel een redelijk prijskaartje aan hangen. Het moet voor mij wel meerwaarde hebben, anders kan ik net zo goed naakt poseren voor een random iemand. Maar weet je, ik ben helemaal geen babe. Ik ben geen model, dus zo ga ik ook me ook niet presenteren.”
Het moet dus op haar manier, filosofeert het talent verder. Ook omdat ze niet echt een meisje-meisje is. “Meer one of the guys. Ik drink liever bier dan wijn. Ik heb ook wel vrouwelijke kanten. Die kan ik uitdragen en dat vind ik ook leuk. Maar sexy is niet meteen bloot. Een krachtige vrouw vind ik ook sexy, het hoeft er niet dik bovenop te liggen. Ik kan naakt op dat balkon gaan staan, dat zal ook vast sexy zijn, maar als je iets aan hebt, kun je meer met je uiterlijk spelen.”
Verder staat er een verhaaltje in Veronica Magazine over de bizarre docu’s die SBS de komende weken gaat uitzenden. Inderdaad, mensen met zeventien benen en vrouwen of mannen die een stuk of 100.000 orgasmes krijgen. Bram Bakker heeft wel een idee waarom die mensen zo graag op tv komen. “We leven in een cultuur waarin het leuk is om in de belangstelling te staan. Zelfs als iets heel beschamend is. De aandacht wint het uiteindelijk toch van de gêne.” Toch ziet hij ook therapeutische mogelijkheden. “Deelnemers van deze programma’s verwachten dat mensen zeggen: ‘Wat sneu dat je dat hebt.’ Of: ‘Wat moedig dat je ermee op tv durft.’ Op die manier levert het een positieve bijdrage aan hun zelfbeeld.”