De FIFA mag dan onder vuur liggen, EA Sports stopt voor het eerst vrouwenvoetbal in FIFA 16! De Oculus Rift VR-bril kost waarschijnlijk een lieve duit, en de studio Game Oven blikt terug op zijn bestaan. Fijn weekend!
Onlangs hoorden we dat de Oculus Rift virtual reality-bril begin 2016 uitkomt voor de consument. Leuk, maar wat kost zo’n ding nou eigenlijk? De CEO van Oculus VR liet deze week een indicatie vallen: ongeveer 1500 dollar (bijna 1400 euro).
Vóór je onbedaarlijk hard begint te lachen: dit is inclusief de pc die je nodig hebt om te genieten van virtual reality-beelden. De losse bril zal uitkomen rond de driehonderd dollar. De aangeraden(!) systeemeisen voor de Oculus zijn:
Grafische kaart: Nvidia GTX970/AMD 290 (of beter)
Processor: Intel i5 4590 (of sneller)
Werkgeheugen: 8GB (minimaal)
Verder: HMDI 1.3 video output, 2 USB 3.0-aansluitingen, Windows 7 (of recenter)
Die eisen zijn… niet mals! De afzonderlijke beelden moeten in tweevoud naar de headset gestuurd worden, terwijl ze ook een hoge framerate moeten behouden. Dit kost enorm veel rekenkracht! Het kán allemaal een stukje minder, maar dit merk je meteen aan de performance.
De voetbalbond FIFA zit op het moment – terecht – in het verdomhoekje, maar dat betekent niet dat er helemáál niets goeds gebeurt. EA Sports heeft bekendgemaakt dat FIFA 16 (dat komend najaar verschijnt) damesvoetbal bevat: een primeur in de serie.
Erg tof: wellicht wordt het voor meiden op deze manier ook leuker om een potje FIFA te spelen, als ze hun voetbalheldinnen kunnen besturen. Daar zit wel een hiaat: het gaat om een beperkt aantal teams, waaronder Duitsland, de VS, Frankrijk en Spanje. Het Nederlands dameselftal zit er helaas niet bij!
Tussen heren- en damesvoetbal zit in het echt een behoorlijk verschil qua niveau; daarom wordt het niet mogelijk om bijvoorbeeld met een vrouwenelftal tegen een herenteam te spelen. Leuke ontwikkeling!
Begin dit jaar werd bekend dat Game Oven, de studio achter inventieve games als Fingle, Bam Fu! en Bounden, het toetsenbord aan de wilgen zou hangen. Een duidelijke reden werd op dat moment niet gegeven.
Inmiddels is de sluiting een feit, en hebben de mannen achter de studio een korte geschiedenis over Game Oven geschreven. Waar loop je als spellenmaker tegenaan? Wat ging goed, en wat juist niet? De cijfers over het aantal illegale downloads van sommige games laten je met je oren klapperen.
Ook al heb je nog nooit van Game Oven gehoord (dat zou goed kunnen), dan is dit toch interessant om te lezen. Zo’n inkijkje – soms pijnlijk – krijg je niet zo vaak.
Wil je – om wat voor reden dan ook – contact opnemen met Bits? Stuur een mailtje naar [email protected] , of volg Bits op Twitter: ‘@Bitspost‘.