“Laat maar: ik heb er verder geen commentaar op. Heb begrip!”
Jan Mulder in een reactie op het verhaal van Quote dat hij bij Het Laatste Nieuws straks 750.000 euro krijgt, uitgesmeerd over drie jaar voor een wekelijkse column. Dat is dus eh… een kleine 5000 keiharde pecunia’s per column. Ja, daar hebben wij zéker begrip voor!
Ik ben denk ik voor t eerst echt pissig!! Dat eeuwige verdraaien in een pathetische zoektocht naar sensatie! Gatver! https://t.co/4uTQH9p5Ma
— Sylvana Simons (@SylvanaSimons) 10 juni 2015
Sylvana Simons is ‘pissig’, nu Mediacourant een artikeltje wijdt aan haar racisme-bestrijding, onder meer op basis van deze tweet. Volkskrant-columniste Sylvia Witteman doet haar eigen onderzoek en ontdekt ook enkele ongemakkelijke waarheden omtrent Google.
“We hebben vanochtend een bespreking gehad met de namen erbij. We hebben een rechter-Wang, een linker-Wang, en het gaat van Sjan-Sjan tot Sjang-Sjang en alles wat daar een beetje tussenin valt. Laten we het daarbij houden en over de rugnummers spreken.”
Mandy van den Berg, één van de speelsters die momenteel met het Nederlands Vrouwenelftal meedoet aan het WK voetbal in Canada, over de komende tegenstander China.
James Last overleden. Een keer geinterviewd. Bij kaarslicht. Mijn haar vloog in de fik. Zijn commentaar: niet zeuren, er is nog genoeg over.
— abzagt (@abzagt) 10 juni 2015
AD´s filmrecensent Ab Zagt haalt herinneringen op aan de overleden Duitse orkestleider James Last.
Ik werp mij op als mediator! Jongens, kom in gesprek. pic.twitter.com/0PgQIeMWsi
— Jan Roos (@LavieJanRoos) 10 juni 2015
PowNed-verslaggever Jan Roos trolt Gordon en Erland Galjaard, met wie hij niet heel gemoedelijk door één deur gaat. <
@MaximeVerhagen gaat het gesprek aan met @FNVBouwenInfra tijdens week van de #bouwbus pic.twitter.com/7sx8L4VZPu
— Bouwend Nederland (@BouwendNL) 10 juni 2015
Maxime Verhagen heeft de kunst afgekeken bij de gutmenschen met een ‘Ik ben een Marokkaan’-T-shirt en communiceert tegenwoordig eveneens via zijn kledij.
Iemand plaatst net een selfie op FB terwijl hij een navelstreng doorknipt. Fuck dat is ranzig (gefeliciteerd hoor, ik weer dat je dit ziet)
— dennismons (@dennismons) 10 juni 2015
Sociale media maken meer kapot dan je lief is.
“God kent het eind van het begin en hij ziet een kleine baby en die baby zou op kunnen groeien tot een nieuwe Adolf Hitler, hij zou een nieuwe Jozef Stalin kunnen worden, hij zou op kunnen groeien tot een seriemoordenaar, of hij zou kunnen sterven aan een vreselijke ziekte. God ziet dat allemaal, en beëindigt dat leven al op jonge leeftijd. Maar het kind zal voor altijd bij God in de hemel zijn, dus zo erg is dat niet. Hoe kan een God dat doen? Hoe kan een goede God dat laten gebeuren? Nou, de goede God haalt de baby nu naar de hemel, en dat is zo slecht nog niet.”
Volgens tv-evangelist Pat Robertson hoeven ouders die een kind op jonge leeftijd verliezen niet te treuren. Mogelijk heeft u de nieuwe Leider van het Kwaad op aarde gezet en behoedt God u daarvoor. Wees dus vooral dankbaar als uw baby sterft.
“Hem werd aangerekend dat de overdracht van de uitvoering van het persoonsgebonden budget naar gemeenten en Sociale Verzekeringsbank per 1 januari van dit jaar niet goed was verlopen. Zo hoort dat ook in het systeem van ministeriële verantwoordelijkheid. Maar wel zijn vraagtekens te plaatsen bij de mate van kritiek. Oppositiepartijen hadden de neiging elk incident – en incidenten zijn er nu eenmaal bij complexe uitvoeringsregelingen – tot een fundamentele misstand te verheffen. De vervolgstap in de politiek is dan het ter discussie stellen van de positie van de verantwoordelijk staatssecretaris. Maar van meet af aan was duidelijk dat Van Rijn kon rekenen op steun van de coalitie en dus van een meerderheid. Zelfs meer dan dat. Een motie van wantrouwen kreeg afgelopen week ook geen steun van D66, ChristenUnie en SGP. De staatssecretaris kan blijven. Terecht. In het debat bood hij verontschuldigingen aan voor de chaos rond de uitbetaling. Aan hem nu de taak zorg te dragen voor een uitvoerbare regeling.”
Sneer naar de oppositie met de groetjes van het immer anonieme Commentaar van NRC Handelsblad.
“Hoe nu dit voorstel van Paul Slettenhaar te kwalificeren? Mijn conclusie: het is paniekvoetbal dat op geen enkele manier kans biedt op een beter resultaat, en als het géén paniekvoetbal is, wat-ie ongetwijfeld zal roepen, dan is het geschreeuw voor de bühne. (-) Maar stel, er was allang een paramilitie in Nederland ingezet. Had er dan een paramilitaire eenheid bij die basisschool in de Zaanse J. Kruijverstraat gestaan om de liquidatie van Lucas Boom te voorkomen? De vraag stellen is ’m beantwoorden. We hebben de maatschappij veel te lang laten doorrotten, vrienden. En plukken daar nu onvermijdbaar de vruchten van.”
Telegraaf-columnist Rob Hoogland over het voorstel van de Noord-Hollandse VVD’er Paul Slettenhaar om aan het politiekorps paramilitairen toe te voegen.
Waarom gaat Shell t gesprek niet aan met gedupeerden? Gevalletje #DikkeIk http://t.co/GhupimKf2N
— Liesbeth v Tongeren (@GroenLiesbeth) June 10, 2015
Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren (GroenLinks) gebruikt het ‘Dikke Ik’-frame van minister-president Mark Rutte (VVD) dat hij had gestolen van Diederik Samsom (PvdA) die het weer heeft van filosoof, socioloog en humanisticus Harry Kunneman voor Dick Benschop (oud-PvdA, nu Shell).