Rapper Appa doet aangifte tegen Theodor Holman wegens het schrijven en publiceren (in de extreemlinkse courant Parool) van een kwetsende column. Dat mag natuurlijk in een rechtstaat, aangifte doen. Iemand doodschieten vanwege kwetsende columns daarentegen mag niet.
Het is niet de eerste keer dat Theodor Holman dingen schrijft die niet iedereen even leuk vindt. Zo riep Holman ooit eens de toorn van christelijk Nederland over zich af omdat hij, ook in een Parool-column, de zin ‘nog steeds vind ik iedere christenhond een misdadiger’ had geschreven. Dat werd een rechtszaak en bovendien kreeg Holman biddende christenen voor zijn huis (lol).
Die columns van Holman zijn, kortom, IDEAAL om aangifte tegen te doen. En wie wil dat tegenwoordig niet, aangifte doen vanwege gekwetst zijn? Een beetje gekwetste minderheid gelooft in dé hype van 2015 en doet aangifte, of je moet wel zó authentiek zijn dat je er niet bij wilt horen maar authentieke mensen zijn, anno 2015, op straat afgeslacht niet langer bestaand.
Om u te helpen met aangifte doen tegen Theodor Holman heeft Theodor Holman, de kwetsende Parool-columnist in kwestie, zijn aller-aller-aller-aller-aller-aller-aller-aller-aller-kwetsende Parool-columns gebundeld in het boekje Theo is dood.
De titel van het boek geeft het wel een beetje weg, want de columns gaan voornamelijk over Theo van Gogh, afgeslacht dood, en die deed dus óók aan kwetsende columns schrijven. Alleen werd tegen hem geen aangifte gedaan maar direct gevonnist (gelukkig zijn er sindsdien veel dingen veranderd ten aanzien van de bescherming van vrijheid van meningsuiting), maar dat terzijde.
U kunt deze columnbundel met aangiftegevoelige Holman-columns VIA HIER downloaden als ebook, voor nog geen vijf euro.
De eerste tien lezers die een bewijs inleveren van aangifte doen wegens gekwetst zijn krijgen hun nog geen vijf euro weer van ons terug. Voor elke aangifte waar een veroordeling op volgt zal Holman persoonlijk met hulp van mensen onder de 60 het ebook uitprinten en signeren.
Foto: Theodor Holman (17) tijdens zijn rechtszaak in 1832.