Regio

UvA-onderzoek maanden vertraagd door vastgoedbezettende studentcriminelen

20-02-2016 13:39

Het baby-onderzoek van taalwetenwetenschapper en promovenda Sophie ter Schure, dat vorig jaar werd gedwarsboomd door de bezetting van het Amsterdamse Bungehuis, heeft door die actie flinke vertraging opgelopen. Dat heeft Ter Schure gezegd tegen studentenmagazine Folia.

Ter Schure was bezig met een promotie over eerstetaalverwerving bij baby’s en kon een paar weken niet bij haar onderzoeksapparatuur en geen tests doen met baby’s. “Drie maanden extra werk doordat we één maand niet konden testen.”

Wel is ze blij dat de apparatuur door de bezetters ongemoeid is gelaten. “Als de apparatuur wél te lijden zou hebben gehad van de bezetting, dan had ik echt te weinig onderzoeksdata gehad om iets zinnigs te kunnen zeggen en had ik dit specifieke onderzoek helemaal moeten laten zitten”, zegt Ter Schure. “Ik denk niet dat ik dan nog verder was gegaan met mijn promotie.”

Het bezetten van vastgoed heet ook wel ‘kraken’. Kraken is in Nederland verboden, en huisvredebreuk een misdrijf. Hoe het komt dat de criminele studenten die zich schuldig hebben gemaakt aan deze misdrijven niet worden vervolgd is tot op heden onduidelijk.

Anp/TPO

Lees ook: Ik kan elk moment in huilen uitbarsten, die bezetters hebben geen idee welke schade ze aanrichten