Binnenland

Persbericht: Islam Universiteit werkt samen met uni in de VS aan ‘dialoog en tolerantie’

03-10-2016 14:06

De Islamitische Universiteit Rotterdam gaat samenwerken in de Verenigde Staten. Afgelopen week tekende het bestuur een samenwerkingsovereenkomst met de Hartford Seminary in Hartford, VS. Beide hogeronderwijsinstellingen spraken de intentie uit elkaar te zullen versterken op het punt van interreligieuze kennis & dialoog en het bevorderen van Erasmus+ studenten- en stafmobiliteit.

Hartford Seminary is een hoger onderwijsinstelling met een unieke multi-religieuze omgeving met de doelstelling om theologiestudenten op te leiden in een transparante en brede setting binnen de pluralistische Amerikaanse samenleving waarin dialoog, tolerantie en wederzijds begrip centraal staan. De IUR en Hartford Seminary zullen met elkaar samenwerken op intercultureel vlak en op onderwijsniveau.

Het IUR-bestuur was in de Verenigde Staten om de betrekkingen met Hartford Seminary aan te gaan en tevens deel te nemen aan de ‘President’s Interfaith and Community Service Campus Challenge’ van het Witte Huis en het Amerikaans Ministerie van Onderwijs op de Georgetown University en Gallaudet University in Washington.

EINDE PERSBERICHT.

Maar natuurlijk. De Islamitische Universiteit Rotterdam is al jaren berucht om de vele misstanden aan de opleiding. Rector Ahmet Akgündüz haalde meer dan eens het nieuws om zijn anti-westerse denkbeelden inzake homoseksualiteit en anders-gelovigen. Hij bad voor de daders van de aanslagen in Ankara, waarbij veel Koerden omkwamen, of ‘honden‘, zoals de rector ze noemt.

Aan de universiteit was volgens twee leerlingen sprake van seksueel misbruik, de uni weigerde mee te werken aan een kwaliteitsonderzoek, er speelde een plagiaatkwestie en als klap op de vuurpijl bleek de uni in de medezeggenschapsraad de later veroordeelde babydoodschuddende jihadronselaar Rudolph Holierhoek te hebben geïnstalleerd.

Hoe dit strookt met de Hartford Seminary’s doelstellingen ‘dialoog, tolerantie en wederzijds begrip’ is vooralsnog niet duidelijk.