Binnenland

VIDEO – Madeleine van Toorenburg (CDA) geschokt over gekonkel TBSkliniek Woenselse Poort

03-11-2016 19:51

Kamerlid Madeleine van Toorenburg (CDA) kreeg een intern document van TBS-kliniek De Woenselse Poort onder ogen. Het gaat om notulen van een vergadering tussen de Raad van Bestuur en de cliëntenraad, waarin de directie aan de clientenraad voorstelt om voor hen een persbericht op te stellen over aankomende berichtgeving over de situatie in de kliniek.

“Als de media bezig zijn om erachter te komen wat er aan de hand is en dit loopt al zo lang, dan kan je eerste insteek niet zijn om een persbericht op te stellen omdat het vervelend is wat Omroep Brabant doet.”, zegt zij vanmiddag in de Tweede Kamer. “Zó doe je dat niet.”

Omroep Brabant stelde grote misstanden in de kliniek aan de kaart, en is blijkens eigen berichtgeving bezig aan een nieuwe onthulling over Woenselse Poort. De omroep schrijft:

Van Toorenburg: “Er wordt voorgesteld dat de directie wel even een persbericht schrijft. Ik vind het onbestaanbaar”, zegt een verbouwereerde Van Toorenburg. “Wat voor vertrouwen kunnen wij hebben in een directie die dit gaat doen”, vraagt ze zich hardop af. “Hier krijg ik het koud van op ‘t hart, dat we op zo’n manier met elkaar bezig zijn. Op basis van deze feiten heb ik wel een beetje minder vertrouwen”

Lees hier meer over de wantoestanden bij Woenselse Poort.