Regio

Zomaar afgeslacht in Utrecht: Corrie van Barneveld (41), voor het Rabobank-kantoor waar ze werkte

01-03-2017 12:37

Update: de dader is afkomstig uit Polen.

De Rabobank-medewerkster die dinsdagmorgen op de Utrechtse Croeselaan vlakbij haar werkplek op de stoep werd neergestoken en later in het ziekenhuis overleed is de 41-jarige Corrie van Barneveld-Van den Brink uit Soest. Ze was moeder van twee kinderen.

Het slachtoffer werd rond 08:30 uur neergestoken terwijl zij op weg was naar haar werk. Een 31-jarige verdachte is kort daarna opgepakt. Over zijn identiteit of motief is nog altijd helemaal niets bekend. De verdachte zit in afzondering en mag alleen contact hebben met zijn advocaat.

Het heeft er alle schijn van dat de Rabobank-medewerkster een geheel willekeurig slachtoffer is. Volgens getuigen rende de dader over de Croeselaan, mogelijk omdat hij voor iets op de vlucht was, en botste hij tegen het slachtoffer op. Hij stak haar vervolgens in haar buik en rende verder. Nadat hij zijn mes had weggegooid kon hij worden opgepakt.

Het slachtoffer had in eerste instantie niet in de gaten dat ze was neergestoken maar zakte na enkele meters in elkaar. Ze werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht waar zij werd geopereerd maar overleed alsnog aan haar verwondingen.

Personeel van de Rabobank verkeert in grote shock. Inmiddels is er een bijeenkomst voor personeelsleden georganiseerd en wordt door de Arbodienst psychologische hulp aangeboden.