Deze peiling is gehouden voor de rellen in Rotterdam rondom het bezoek van de Turkse Minister, en verschilt niet van die van vrijdag. Vier partijen liggen dicht bij elkaar (VVD, PVV, CDA en GroenLinks). Van de kiezers die op zullen komen heeft twee derde nog een tweede (of derde) partij die ze een serieuze kans geven op een stem. Dus er kan nog veel verschuiven, hoewel dat tijdens de campagne tot nu toe nog niet in heel sterke mate is gebeurd.
Belangrijk is daarbij te beseffen dat de 6 grootste partijen samen ongeveer 120 zetels zullen behalen, dus gemiddeld 20 ter beschikking hebben. Mochten 2 ruim boven de 20 eindigen, dan zullen enkele van de andere partijen duidelijk onder de 20 zetels moeten eindigen.
In de peiling van vandaag (pdf) wordt beschreven welke verschuivingen er nog tussen partijen kunnen plaatsvinden. Tevens is er een kaart van Nederland, waar per gemeente staat aangegeven welke partij daar hoogstwaarschijnlijk het grootste zou gaan worden als de peiling van vandaag de uitslag van 15 maart zou zijn. Ook daaruit de versplintering terug te zien. Ook zien we een fors verschil tussen de Randstad (waar de VVD overheerst) en de rest van het land, waar het CDA het sterkst is. Maar ook het verschil tussen steden en de rest.
Ten slotte worden er tabellen getoond, van de relatie tussen persoonlijke kenmerken en de huidige voorkeur. Het electoraat van PVV+SP+50PLUS verschilt fors van die van VVD+GroenLinks+D66 ten aanzien van hun oordeel over hun financiele toekomst en of de veranderingen van de laatste 10/20 jaar vooral gezorgd hebben voor kansen of bedreigingen van die kiezers. Het is de meest indringende tweedeling van ons electoraat. De grote vraag zal zijn of de kiezers van de eerste groep al dan niet woensdag in dezelfde mate gaan opkomen als de kiezers van de tweede groep.