Buitenland

Vrouw gedood en zeven anderen gewond bij schietpartij San Diego

01-05-2017 08:55

Een bewoner van een appartementencomplex in San Diego heeft zondagavond het vuur geopend op mensen die een verjaardag vierden bij het zwembad van het complex. Acht mensen raakten gewond voordat de man door toegesnelde agenten werd doodgeschoten. Een van de gewonden overleed later in het ziekenhuis en van zes anderen was de toestand kritiek, melden Amerikaanse media.

Schieten met een biertje in de hand

De slachtoffers waren vier Afrikaans-Amerikaanse vrouwen, twee Afrikaans-Amerikaanse mannen en een man van Latijns-Amerikaanse afkomst. Een van de vrouwen overleed later in het ziekenhuis. Ook brak een Afrikaans-Amerikaanse man een arm toen hij vluchtte, aldus ABC News.

Het schietincident deed zich voor in de welgestelde wijk La Jolla. De politie identificeerde de schutter als de 49-jarige Peter Selis, een bewoner van het complex. De politie kon nog niet zeggen of hij de slachtoffers kende en of er raciale motieven in het spel waren. Volgens ooggetuigen zou hij in de ene hand een biertje hebben gehad en in de andere hand een wapen waar hij mee zwaaide voordat hij begon te schieten.

(TPO/ANP)