Regio

Badmeester zwembad Arnhem zwaargewond na mishandeling door ‘groep bezoekers’

02-08-2018 19:42

De beheerder en een badmeester van het Arnhemse zwembad Klarenbeek zijn vrijdagavond gewond geraakt na te zijn mishandeld door ‘een groep zwembadbezoekers’. De badmeester zou zelfs zwaargewond zijn geraakt. De ‘groep zwembadbezoekers’ besloot geweld te gebruiken nadat de badmeester had gevraagd of ze het terrein wilden verlaten in verband met de sluitingstijd van het zwembad. Dit melden diverse media.

De politie Arnhem bracht dit nieuws pas woensdag naar buiten, vijf dagen na de mishandeling, middels een getuigenoproep op Facebook.

Er wordt in het politiebericht op social media echter geen enkel (mogelijk) signalement van de ‘groep zwembadbezoekers’ gegeven.

Op social media zwelt de kritiek op de politie aan. Menig burger vraagt zich af waarom het vijf dagen moet duren voordat er eindelijk een onderzoek wordt gestart. De politie laat in commentaar daarop weten dat er ‘eerst een eigen onderzoek’ heeft plaatsgevonden en dat aan de hand daarvan pas is besloten getuigen op te roepen.

Er zouden inmiddels meerdere getuigen door de politie zijn gehoord. De politie hoopt dat iemand videobeelden heeft van de mishandeling.

De Arnhemse bugemeester (PvdA) Ahmed Marcouch heeft via social media woedend gereageerd.

Een woordvoerder van de Nationale Raad Zwemveiligheid laat via de media weten dat dergelijk geweld “heel extreem” is en dat “dit soort incidenten gelukkig maar weinig voorkomt”.

Tot op heden is er nog geen enkel signalement van de geweldsplegers bekend gemaakt, anders dan dat het gaat om een ‘groep mannen’. Ook zijn er nog geen verdachten aangehouden.