Geramd gemeentehuis Lingewaard moet door schade maanden dicht

22-08-2018 23:56

De schade aan het gemeentehuis van Lingewaard te Bemmel is zó groot dat het hele pand de komende maanden niet is te gebruiken. De hele woensdag is de schade in kaart gebracht. De publiekshal en de ruimtes achter de balies zijn verwoest. Afgelopen nacht reed een auto het gemeentehuis in de Gelderse plaats binnen.

De Gelderlander meldt dat de dader een 59-jarige voormalig vrachtwagenchauffeur is die bekend was bij zorginstanties. Dat meldt de krant op basis van ‘diverse bronnen’. Deze man, ene Hans van M., zou afgelopen nacht al eerder gedreigd hebben zichzelf of anderen iets aan te doen. Deze informatie is echter nog niet door de politie bevestigd. Wat zijn motief zou zijn, is ook niet bekend.

De inrichting en de apparatuur in de rest van het pand hebben flinke rook- en roetschade opgelopen. Alles moet schoongemaakt of vervangen. Er zullen de komende tijd noodgebouwen en tijdelijke units komen. Zodra de communicatieverbindingen hersteld zijn, kunnen de medewerkers vanuit huis werken. Daarna kunnen ze hun intrek nemen in de noodgebouwen.

(TPO/ANP)