Politiek

Meerderheid Haagse Raad voelt niets voor onderzoek naar dood Willie Dille (PVV)

22-08-2018 14:24

Er komt voorlopig geen politiek onderzoek naar de gang van zaken rond de vermeende verkrachting en de zelfmoord van Willie Dille. De meerderheid van de Haagse gemeenteraad ziet nu geen rol voor zichzelf weggelegd. Daarmee blijven de vele vragen die er leven rond het trieste lot van het Haagse PVV-raadslid voorlopig onbeantwoord, meldt Omroep West.

Lees ook – Haagse CDA en PvdA willen onderzoek naar zelfmoord Willie Dille

Eerder werd al duidelijk dat het Openbaar Ministerie te weinig aanknopingspunten ziet voor een strafrechtelijk onderzoek naar de vermeende ontvoering en verkrachting van het PVV-raadslid. Een aantal oppositiepartijen wil daarom een eigen politiek onderzoek naar de rol van de politie en burgemeester Krikke. “Maar het is aan politie en justitie om dit te onderzoeken”, zeggen collegepartijen D66 en GroenLinks. Ook de fracties van Groep de Mos en de VVD zijn terughoudend. Ze vinden dat de PVV aan zet is en die heeft voorlopig om rust gevraagd. Daarmee is er geen meerderheid voor een onderzoek.

De PVV, Dilles eigen partij, zegt later pas met een reactie te komen over de gang van zaken en de rol van de politie en burgemeester Krikke. De partij vindt dat andere oppositiepartijen voor hun beurt praten met hun wens voor een onderzoek.”Ik had het kies gevonden als andere partijen zich terughoudender hadden opgesteld met het schreeuwen van moord en brand. En het initiatief bij ons hadden gelaten”, aldus een zegsman.