Binnenland

Opnieuw storing bij Schiphol, vertrekkend vliegverkeer weer op schema

27-08-2018 17:26

Op Schiphol is opnieuw een storing bij de luchtverkeersleiding. Daardoor zijn er problemen voor inkomend en uitgaand vliegverkeer. De verkeersleiding meldt dat er sprake is van een “technische storing aan het back-up communicatiesysteem in de verkeerstorens op Schiphol.”

Update 23:20 – Schiphol kampt ook morgen mogelijk nog steeds met vertragingen als gevolg van een storing bij de luchtverkeersleiding.

Update 22:20 – De oorzaak van de storing is inmiddels gevonden. Vastgesteld is dat er een breuk is ontstaan in een kabel buiten het gebouw van de luchtverkeersleiding.

Update 20:10 – Inmiddels zijn er aanvullende maatregelen genomen waardoor vertrekkende vluchten weer op schema kunnen vliegen. Er geldt nog wel een beperking op de afhandeling van inkomende vluchten, zei een woordvoerder maandagavond.

Waardoor die storing is ontstaan is nog niet te zeggen. Zeker honderd uitgaande vluchten hebben vertraging opgelopen. Ook tientallen inkomende vluchten arriveren later op de Amsterdamse luchthaven. Een woordvoerder van Schiphol raadt reizigers aan hun actuele vluchtgegevens in de gaten te houden.

Er is op dit moment geen enkele reden om aan te nemen dat de huidige storing iets te maken heeft met de storing op 15 augustus, aldus de LVNL. Ook heeft het geen relatie met de toekomstige torenverbouwing. “Het verhelpen van de storing heeft de hoogst mogelijke prioriteit. Helaas is het nog niet duidelijk hoelang het gaat duren voordat de storing is verholpen”, schrijft de luchtverkeersleiding.

(TPO/ANP)