Binnenland

Neergestoken mensen Amsterdam CS zijn zwaargewond

31-08-2018 16:27

De twee mensen die vandaag zijn neergestoken op Amsterdam CS zijn zwaargewond geraakt. De politie kan echter nog niet zeggen waar ze geraakt zijn en of de verwondingen levensbedreigend zijn. Eerder werd gemeld dat de verwondingen leken mee te vallen.

Na het steken liep de dader weg met het mes in zijn hand. Agenten hebben hem neergeschoten. Hij is afgevoerd naar een ziekenhuis en aangehouden. Het motief is nog niet bekend.

Het treinverkeer rond Amsterdam Centraal Station is nog steeds flink ontregeld, laat een woordvoerder van de NS weten. Reizigers worden opgeroepen om voorlopig niet naar CS te gaan.

Wat de aanleiding is van de steekpartij vrijdag op Amsterdam Centraal Station is nog onduidelijk. De politie houdt alle scenario’s open. Ook een mogelijk terroristisch motief wordt bij dat onderzoek betrokken. De politie heeft vlak na het neerschieten van de verdachte van een steekpartij op Amsterdam CS de rugzak onderzocht die deze man bij zich had. Volgens een woordvoerder van de politie is uit dat onderzoek gebleken dat de verdachte geen verdachte spullen in de tas had zitten.

Richard Snelders, van een bloemenwinkel op het station, kreeg een van de slachtoffers in zijn winkel. Met een steekwond in zijn hand. “Kort daarop hoorde ik schoten en wist ik dat het fout boel was.” Niet lang daarna zag Snelders ter hoogte van de Hemavestiging in de hal een gewonde man op de grond liggen. “Het eerste waar je aan denkt is iets van een terreuraanval. Je staat op Amsterdam CS hier. Dat komt direct in je op. De paniek was ook groot.”

De gewonde man liep Snelders’ winkel weer uit en zakte in de hal in elkaar. “Ik ben buiten mijn winkel gaan kijken en zag toen ook de neergeschoten man liggen. Agenten schreeuwden in het Engels dat hij moest blijven liggen.”

(ANP)