Weten & Tech

Onderzoek bewijst: diversiteitspolizei aan universiteiten werkt niet

04-09-2018 12:43

Dat is nou jammer. Het aanstellen van een ‘diversity officer‘ aan universiteiten heeft nul en generlei meetbaar effect, aldus een studie van the National Bureau of Economic Research.

We are unable to find significant statistical evidence that preexisting growth in diversity for underrepresented racial/ethnic minority groups is affected by the hiring of an executive level diversity officer for new tenure and non-tenure track hires, faculty hired with tenure, or for university administrator hires.

Diversiteitsbeleid, dat sowieso alleen maar gericht is op diversiteit inzake afkomst, kleur, sekse en geaardheid maar nooit op diversiteit in denkbeelden, kost veel geld en schept zinloze banen. Maar het werkt dus niet, een WekkerBrigade zorgt niet voor een meer kleurrijke personeelsbezetting. Zonde hoor, is alle moeite en zes ton schade van de UvA-bezetting voor niets geweest.

Nouja, dan maar weer gewoon personeel aannemen op basis van bewezen kwaliteiten, waarbij iemands huidskleur er niet toe doet. Wel zo eerlijk.