Binnenland

Haags PVV-raadslid Gerbrands: ‘Er zijn foto’s van verkrachting Willie Dille’

05-09-2018 10:51

Haags PVV-raadslid en Tweede Kamerlid Karen Gerbrands zegt in een interview met de Telegraaf dat er foto’s bestaan van de verkrachting van raadslid Willie Dille. Dille stelde begin augustus 2018 in een Facebookvideo dat zij op 15 maart 2017 is ontvoerd en verkracht door drie mannen. Eén van hen zou hebben gezegd ’heb je nu respect voor Allah, heb je nu respect voor Mohammed, heb je nu respect voor Arnoud?’ (van Doorn, lid van de Haagse moslimpartij Partij van de Eenheid, red.)

Op 8 augustus 2018 pleegde Dille zelfmoord. Zij deed nooit aangifte van de verkrachting, maar Gerbrands stelt nu dat er foto’s in omloop zijn van de gebeurtenis. Volgens haar is er dus wel degelijk bewijs voor de verkrachting en Gerbrands is het er dan ook niet mee eens dat er geen politieonderzoek meer plaatsvindt.

Volgens Willie zijn er foto’s van de verkrachting gemaakt door de daders. Die moeten ergens te vinden zijn. Dat een dna-profiel niet meer kan, dat klopt. Zo zijn er waarschijnlijk ook geen bewakingsbeelden. Dat snap ik ook nog wel. Maar er is toch wel een cyberafdeling die de foto’s moet kunnen vinden?

“Rechercheurs drongen aan op het doen van aangifte, maar ze wilde niet dat het verhaal in de publiciteit kwam en dat de bedreigingen door de daders richting haar familie bekend zouden worden,” zegt Gerbrands.

Daarnaast uit Gerbrands zware beschuldigingen aan het adres van de Haagse burgemeester Pauline Krikke.

De burgemeester heeft in een verklaring laten weten dat het haar niet duidelijk was waarom ze geen aangifte wilde doen.

“Ze loog in haar verklaring. Dat wist zij namelijk wel, want dat is haar meerdere keren verteld. Door mij en Willie.”

De Haagse PVV-fractie eist nu dat er alsnog een strafrechtelijk onderzoek wordt gedaan naar de verkrachting.

Lees ook:

Haags PVV-raadslid: ‘Ik ben in opdracht van Arnoud van Doorn ontvoerd en verkracht door moslims’

Burgemeester Krikke ‘geschokt’ over overlijden Willie Dille, breekt vakantie af