Media & TV

Marginale ziekenhuiszender 3FM wil binnenkort Serious Request ‘uitleggen’

18-09-2018 17:30

Alle bezoekers van het Democratiefestival.

De zeer slecht beluisterde Staatsradiozender 3FM (55+) geeft op 24 september ‘tekst en uitleg’ over de nieuwe Serious Request-actie. Dat heeft een woordvoerder van NPO dinsdag bevestigd. Op de website telt een klok sinds dinsdagmiddag af naar die datum. Het is echter onbekend of die website wel wordt bezocht en of er überhaupt wel mensen zijn geïnteresseerd in Serious Request.

Eerder deze maand bevestigde NPO dat de 3FM-actie in december terugkeert voor een vijftiende editie. De toekomst voor het Glazen Huis waar in de week voor kerst drie dj’s worden opgesloten om geld in te zamelen voor het Rode Kruis, leek onzeker. In tegenstelling tot voorgaande jaren werd ook de locatie van het huis niet ruim van tevoren bekendgemaakt.

Er waren zelfs geruchten dat 3FM helemaal niet verder zou willen met de actie. Maar dat is zeker niet het geval, meldt de NPO. De eindstand vorig jaar kwam op kerstavond uit op ruim 5 miljoen euro. De opbrengst laat de laatste jaren een dalende lijn zien.

De luistercijfers van 3FM laten de laatste jaren ook een dalende lijn zien. Net als de kijkcijfers van de NPO. Toch betaalt u de laatste jaren niet heel veel minder aan al deze hobby’s voor een klein publiek.

Anp

Lees ook: dossier 3FM.