Doneer aan TPO
 

Nieuwsuur ontdekt opnieuw grote fraude met UWV-uitkeringen, vooral onder arbeidsmigranten

UWV keert ongezien WW-uitkeringen uit, zonder te controleren of ontvanger überhaupt wel is ontslagen

Door: , 21:38, 08 oktober 2018
FAIL!. ANP BAS CZERWINSKI

UWV keert ongezien WW-uitkeringen uit, zonder te controleren of ontvanger überhaupt wel is ontslagen

Uitkeringsinstantie UWV betaalt werkloosheidsuitkeringen zonder te controleren of de betrokken personen zijn ontslagen. Dat meldt Nieuwsuur op basis van eigen onderzoek.

De WW is een verzekering voor mensen die buiten hun schuld werkloos zijn geworden. Bronnen hebben aan Nieuwsuur gemeld dat het UWV zelden controleert wat de reden van de werkloosheid is. Wie zelf ontslag neemt en WW aanvraagt, zou in de regel ook een uitkering krijgen. Het actualiteitenprogramma rept van grote fraude, met name onder arbeidsmigranten.

Michael Mostert van uitzendbureau Tradiro uit De Lier ziet bij de fraude een duidelijk patroon. “Arbeidskrachten komen naar Nederland om een strikt aantal dagen te werken, totdat ze recht hebben op WW”, aldus Mostert tegen Nieuwsuur. “Vervolgens laten ze alles uit hun handen vallen, vragen WW aan en zitten die helemaal uit. Daarna beginnen ze opnieuw.”

Mostert schat dat jaarlijks zevenhonderd van zijn uitzendkrachten op deze wijze ten onrechte WW aanvragen.

In een eerdere uitzending meldde Nieuwsuur dat Poolse arbeidsmigranten door gebruik te maken van nepsollicitaties, valse handtekeningen en adresfraude voor duizenden euro’s aan uitkeringen innen, terwijl ze in Polen zijn.

Anp

Tags: ,
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace