Doneer aan TPO
 

Anti-Zwarte Piet activisten bereiden acties voor in 18 steden

'We zijn niet uit op geweld of rellen'

Door: , 15:50, 05 november 2018
Tegenstanders van Zwarte Piet demonstreren in 2017 in Dokkum. ANP PIROSCHKA VAN DE WOUW

'We zijn niet uit op geweld of rellen'

Actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) organiseert in 18 steden een demonstratie tijdens de intocht van Sinterklaas. Dat meldt de organisatie maandag op haar website. Het gaat om de steden Amstelveen, Den Haag, Den Helder, Dokkum, Dordrecht, Eindhoven, Groningen, Hoorn, Leeuwarden, Maassluis, Nijmegen, Rotterdam, Weesp, Willemstad en Zwolle.

Lees ook – Sylvana Simons (Bij1) opent Zwarte Pieten Meldpunt

KOZP roept medestanders op in actie te komen tegen ‘de jaarlijkse pro-zwarte piet demonstraties van de NTR, gemeenten en intochtcomités’. De demonstraties moeten plaatsvinden in het weekend van 17 en 18 november. De nationale intocht van de Goedheiligman vindt plaats in Zaanstad maar die wordt gek genoeg niet vermeld op de website.

De club verwijt de organiserende intochtcomités – ‘niet zelden bezet door nationalistische mannen (en vrouwen) die in een nostalgische waan verkeren’ – het eigenbelang voor het gezamenlijk belang te laten gaan.

Kick Out Zwarte Piet stelt vreedzaam protest na te streven. “KOZP is niet uit op geweld, rellen of andere vormen van protest die onnodige provocatie en agressie teweeg kunnen brengen.”

Lees ook – Rechter: Ahmed Aboutaleb stond in zijn recht toen hij anti-Zwarte Piet demonstratie verbood

 
 
 

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 

Advertentie

 
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace