Doneer aan TPO
 

Haagse burgemeester verbiedt anti-Zwarte Piet demonstratie nabij intocht Sinterklaas

PVV 070 nog steeds ontevreden: wil helemaal geen demo in omgeving intocht

Door: , 14:16, 08 november 2018
Foto van een eerder bezoek van Sinterklaas aan het Binnenhof te Den Haag. ANP BART MAAT

PVV 070 nog steeds ontevreden: wil helemaal geen demo in omgeving intocht

Burgemeester van Den Haag Pauline Krikke (VVD) verbiedt activisten van Kick Out Zwarte Piet, zaterdag 17 november, tijdens de intocht van Sinterklaas in Den Haag te demonstreren tegen Zwarte Piet op het Plein. Dat schrijft het AD.

Lees ook – Haagse PVV wil verbod op anti-Zwarte Piet protesten tijdens intocht Sinterklaas

De activisten mogen wel elders in de stad op een zichtbare en hoorbare plek hun manifestatie houden. Krikke noemt een demonstratie tijdens het kinderfeest op die specifieke plek, het Plein geen optie. Op dit plein in het centrum van Den Haag eindigt de intocht en wordt een slotfeest gegeven.  De Haagse PVV maakte al eerder bezwaar tegen een dergelijke demonstratie.

PVV-raadslid Sebastian Kruis is echter nog niet tevreden. In een reactie laat hij weten: “Een anti-Zwarte Piet demonstratie op het Plein is nu verboden, maar ik wil dat er helemaal geen demonstraties tegen Zwarte Piet tussen de kinderen zullen plaatsvinden in directe omgeving van de feestelijke Sinterklaasintocht. Daartoe zal ik vandaag dan ook een motie indienen bij het begrotingsdebat. Ik heb al veel steun van andere partijen mogen ontvangen.”

Lees ook – Anti-Zwarte Piet activisten bereiden acties voor in 18 steden

 
 
 

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 

Advertentie

 
 
 
Toon / Verberg Reacties