Binnenland

26-jarige man zit vast voor betrokkenheid massamoord growshop Enschede

15-11-2018 22:44

Een 26-jarige man uit Enschede zit vast voor betrokkenheid bij de schietpartij in die stad, waarbij dinsdag vier mannen om het leven kwamen. De politie pakte hem diezelfde avond al op, maar maakte de aanhouding pas donderdagavond bekend.

Een tweede man die werd aangehouden is weer op vrije voeten. Hij geldt ook niet meer als verdachte. De rechter-commissaris beslist vrijdag of de 26-jarige Enschedeër langer vast blijft zitten.

Na de fatale schietpartij maakte de politie bekend dat twee van de vier mannen die dood werden gevonden eerder waren opgepakt in een zaak rond wiethandel. In het pand waar ze werden doodgeschoten, vond de politie in juni 17 kilo gedroogde henneptoppen. In afwachting van hun strafzaak waren ze vrijgelaten. Maar of de wiethandel ook te maken heeft met de dodelijke schietpartij, is nog onduidelijk.

Uit gegevens van de Kamer van Koophandel blijkt dat in het bedrijfspand een groothandel voor de import en export van tuinartikelen is gevestigd, oftewel een growshop.

Eerder vandaag kwam ook naar buiten dat één van de vier doodgeschoten mannen een onschuldige bezoeker is zonder banden met de criminele wiethandel. De man had een bedrijfje in kunstmest en plantenvoeding en bezocht de growshop als vertegenwoordiger.

Lees ook:

Politie bevestigt dat vier mannen zijn doodgeschoten in growshop Enschede

ANP/TPO