Buitenland

Klopjacht ten einde – Moslimterrorist Chériff Chekatt gedood in Straatsburg

13-12-2018 21:29

Chériff Chekatt, de verdachte van de schietpartij in Straatsburg is gedood, dat zouden bronnen binnen de politie aan Franse media hebben gemeld. Na de aanslag kwam er een klopjacht op Chekatt op gang, waarbij men er ook rekening mee hield dat hij wellicht naar het buitenland was gevlucht.

Chekatt had zich verscholen in een opslagplaats in de wijk La Meinau in Straatsburg. De man had naar verluidt een mes en een vuurwapen bij zich en zou het vuur hebben geopend op een politievoertuig, bericht de lokale krant L’Alsace.

De autoriteiten hadden volgens BFMTV ruim zevenhonderd agenten en gendarmes ingezet voor de klopjacht op de aanslagpleger. Hij had dinsdag het vuur geopend in de stad en wist aanvankelijk te ontkomen. Drie van zijn slachtoffers overleden aan hun verwondingen.

De Franse politie had eerder vandaag al een vijfde persoon aangehouden in verband met de zoektocht naar de Chekatt. Ook werd familie van de man aangehouden voor verder verhoor. De vandaag opgepakte man had een nauwe band met de beroepscrimineel Chekatt en ze zaten eerder samen in de cel.