Niets illustreert het hedendaags ‘feminisme’ *kuch* beter dan dit artikel uit meisjes-lifestyleblad de Volkskrant. Want wat wil het geval, volgens de schrijfmillennial van dienst: hoogopgeleide vrouwen storten zich met verve op de astrologie.
Astrologie. Juist. Wensdenkende fopwetenschap die er van uit gaat dat de miljarden jaren oude, miljarden kilometers uitgestrekte sterrenhemel vol brokken levenloos gesteente iets zegt over jouw hoogst unieke karaktertje.
Astrologie is hét bewijs dat de vrouw van nu een rationeel, autonoom individu is. Een individu dat prima in staat is tot het maken van eigen keuzen, zonder wanhopig post-religieuze afhankelijkheid van mentaal regressieve fopspeen-theorietjes, nietwaar? Hier, neem wat bonusquotes:
“Literatuurwetenschapper Emma van Meijeren (25) schreef in juli voor Vice een artikel over hoe astrologie helpt in haar strijd tegen genderongelijkheid. Want inderdaad, de nieuwe generatie astrologen, zoals de Canadese Chani Nicholas of Amerikaanse Naimonu James, zijn uitgesproken feministisch en politiek geëngageerd.”
Ja planeten zijn erg woke, dat weet iedereen. Maar ook als de meisjes wéten dat het onzin is, geloven ze het toch, want Trump. Ofzo.
“En in een wereld die onecht voelt, een wereld waar Donald Trump president van Amerika is en Kavanaugh rechter in het hooggerechtshof, voelt het niet als zo’n grote stap om in iets onechts als astrologie te geloven.”
Vice-dametje Emma van Meijeren wil gewoon lekker Kreeft zijn. Ook interviewde de schrijfster van dit stuk haar hier al eens eerder over een mutsig onderwerp, het zijn vast vriendinnen maar dat is vast toeval.
“In haar omgeving merkt Emma van Meijeren dat de populariteit van astrologie beperkt blijft tot een bepaalde groep: jongeren met politiek linkse idealen die freelancen of werken in de creatieve sector. Van Meijeren: ‘Toen ik in New York woonde was het heel normaal je voor te stellen door te zeggen: ik ben Emma en ik ben een kreeft.”
De enige serieuze wetenschapper in het stukje is uiteraard een man, astronoom Govert Schilling.
“‘Tweeduizend jaar geleden was er misschien geen verschil tussen astronomie en astrologie, maar beweren dat de twee nu nog iets met elkaar te maken hebben, is alsof je zegt dat aderlaten hoort bij een arts.’ De gedachte dat er een verband is tussen de hemellichamen en hoe wij ons voelen noemt hij ‘volstrekt imbeciel. Dan kun je net zo goed geloven in tuinkabouters of Jomanda’”
Juist. Maar het mag niet baten, de millennial “”””feministes”””” in de UvA-bubbels mijmeren graag over boogschutters en watermannen die niet vanuit ratio en vrije wil leven, maar vanuit kosmiese wensdromen.