Media & TV

Opnieuw raar en verwarrend gesprek in DWDD, iedereen in paniek, ophef, Grote Morele Twitter-Chaos

31-01-2019 13:16

Volkskrant-columnistes lezen Geenstijl.nl.

De Wereld Draait Door (een door de staat gesubsidieerd televisieprogramma, mede betaald door exact dezelfde mensen die ook verplicht moeten meebetalen aan de haat- en laster-website Joop.nl) deed het woensdagavond weer opvallend goed op televisie. Het NPO-programma van Matthijs van Nieuwkerk trok voor de tweede achtereenvolgende dag meer kijkers; bijna 1,49 miljoen mensen schakelden in op staatstelevisiekanaal NPO1, blijkt uit de cijfers van de Stichting Kijkonderzoek.

In DWDD was voor de tweede keer deze week een gesprek te zien dat bij de kijkers veel verwarring wekte. (Kijkers van DWDD zijn sowieso al erg snel verward en kunnen bij het minste of geringste aan afwijking van het normale in hysterische, vooral morele paniek raken.) De acteurs van De Verleiders wekten maandagavond al veel morele twitter-opschudding met een sketch over privacy die als serieus gesprek werd gepresenteerd. Zelfs minister Kasja Ollongren uitte kritiek op de onwaarheden die in het item als feiten werden gepresenteerd. Van Nieuwkerk bood hier dinsdagavond geen excuses voor aan, maar stelde wel dat hij zelf iets kritischer had moeten zijn.

De verwarring houdt tot op de dag van vandaag stand omdat veel geïndoctrineerde Nederlanders door het aanhoudend deugen en televisiedeugpropaganda via staatskanalen totaal geen idee meer hebben wat een ‘sketch’ is, wat ‘satire’ en ‘ironie’ zijn of zelfs maar wat ‘theater’ precies is, laat staan dat ze ‘humor’ herkennen. Vooral millennials, een mislukte generatie van uitsluitend deugers die altijd gekwetst zijn en een burn out hebben, begrijpen helemaal niets van het genre ‘ironie’ en raken door ‘humor’ vooral getriggered.

Zo ging daags na de DWDD-uitzending met daarin de sketch van De Verleiders een moraalterroristische millennial-techredacteur van RTL Nieuws uitgebreid maar bloedserieus in op deze DWDD-sketch, wat dan weer kapotgrappig is voor mensen die wél gewoon boreale humor hebben. Maargoed, die kijken geen DWDD, laat staan dat ze over een NPO-programma serieus gaan zitten twitteren, want dat is toch wel zo’n beetje de ultieme bevestiging van je eigen geestelijke dood. Hell, jezelf al twitterend over een NPO-programma terugvinden in het open riool is exact hetzelfde als ontwaken in het hiernamaals.

Woensdagavond waren Wilfred Genee en Henny Huisman (een bekende paardenliefhebber) te gast bij DWDD. Huisman gaat als bemiddelaar werken voor het programma Voetbal Inside, dat regelmatig het verwijt krijgt te lomp te zijn en volgens critici zelfs homofobe, seksistische en racistische ‘grappen’ te maken. Maar aan tafel bleek ook dit vooral om een grap te gaan. Dit leidde weer tot erg veel verwarring bij kijkers, zo bleek op sociale media. Het wordt zo ook wel een soort van inception-meta-ironie wat het niveau begint te krijgen van Jiskefet-absurdisme en dat is iets wat de NPO absoluut niet moet willen want absurdisme is zo mogelijk nog doder dan Pim Fortuyn en is al kwetsend als het nog moet worden bedacht, laat staan dat een gemiddelde NPO-kijker er de intelligentie voor heeft.

Wat dat betreft is het niet meer dan terecht dat oud-Jiskefetter Michiel Romeyn inmiddels door de VPRO wordt uitgekotst want bij een publieke omroep waar vooral wordt gescoord met gezinsvervangende verpleeghuistelevisie als Heel Holland Bakt en Boer Zoekt Vrouw kun je moeilijk ineens van je GGZ-mantelzorgkijkers verwachten dat ze satire leuk gaan zitten vinden. Dat is toch een beetje hetzelfde als Erdal Balci columns laten schrijven in de Volkskrant of accepteren dat de meningsvrijheid ook voor Ebru Umar geldt. Allemaal leuk en aardig, maar voor je het weet raakt iemand een vrouw getriggerd en wordt er een manifest opgesteld, en een manifest breekt je week zo op.

Het best bekeken staatstelevisiepropagandaprogramma van de woensdagavond was traditiegetrouw het NOS Staatsjournaal, dat 2,2 miljoen zombies, dementen, comapatiënten, gegijzelden, reeds overledenen en andere slachtoffers van aanhoudende indoctrinatie trok.

Mocht iemand zich afvragen of dit een serieus artikel is of deels opinie dan wel satire of ironie dan zeggen wij gewoon: dit is nou narratieve naar een pluspunt toewerkende journalistiek die voorbij de waan van de dag gaat. Sowieso, er bestaan geen feiten of waarheid, alles heeft zijn eigen waarheid. Fictie is ook waarheid, feiten zijn een sociaal construct.

Hup postmodern denken, hup!

Ceterum censeo over NPO-programma’s twitterende moralisten esse delendam.

Anp/TPO