Politiek

Video – Hamas is hartstikke blij met GroenLinks

05-03-2019 15:00

Screenshot van EPAL

Wellicht herinnert u zich dat het GroenLinks-congres eind vorige maand een anti-Israël motie heeft aangenomen. Dat is het European Palestinian Media Center (EPAL) ook niet ontgaan. Deze organisatie waar de in Nederland woonachtige eenarmige Hamas-fondsenwerver Amin Abou Rashed bij is betrokken vindt het in ieder geval geweldig nieuws en gooit deze week een juichende video ten faveure van GroenLinks online.

De teksten in beeld hebben we laten vertalen. Samenvattend: GroenLinks is de eerste Nederlandse partij die oproept tot een boycot van ‘Israël’. (Jawel, Israël tussen enkele aanhalingstekens, BP). Ook een verwijzing naar die keer dat Amsterdamse GroenLinks-raadsleden de Stopera uitliepen toen een voorstander van Israël mocht spreken. En die arme Femke Halsema staat onder druk om pro-Palestijnen demonstraties op de Dam te verbieden. Likoed Nederland zit er maar mee in zijn maag en de ‘Israëlische lobby’ is gemeen. Oh ja, SP-Kamerlid Sadet Karabulut is ook voor een boycot van Israël.

Afsluitend vraagt EPAL zich af:

“Zijn deze initiatieven het begin van een Europese boycot van ‘Israël’? En hoe kan de Palestijnse gemeenschap in Europa de vruchten plukken van deze initiatieven?”

Waarvan akte.

H/T Carel Brendel.

De Haagse Grabbelton is een rubriek van notities, geruchten, observaties en onbewezen theorieën uit de Nationale Vergaderzaal. Maar u vindt hier ook de kruimels die de kolommen bijna niet haalden en hopelijk ook enkele krenten uit de Haagse Pap.