Doneer aan TPO
 

Britse anti-semitische communist Jeremy Corbyn wil dat sociale media voortaan sneller censureren

Communisme en censuur, een gelukkig huwelijk

Door: , 12:39, 17 maart 2019

Communisme en censuur, een gelukkig huwelijk

“Als op sociale media beelden worden uitgezonden van aanslagen, dan moeten de platforms sneller ingrijpen om deze beelden te verwijderen.” Dat zegt Jeremy Corbyn, de leider van de Britse oppositiepartij Labour Party naar aanleiding van de terroristische aanslag in Nieuw-Zeeland.

De dader zond rechtstreekse beelden van de aanslag uit via sociale netwerken. De beelden verspreidden zich razendsnel over het internet en waren enkele uren later nog steeds te zien op onder verschillende platforms waaronder Twitter.

Facebook liet eerder zondag weten dat het bezig is alle versies van de video van de aanslag van het platform te verwijderen. Video’s waarop expliciet geweld te zien was, waren al niet meer te zien. Nu worden alle andere video’s waar niets van de schoten, doden of gewonden te zien is, ook weggehaald.

Bij de aanslag vrijdag werden vijftig mensen gedood en raakten tientallen mensen gewond.

Anp

Lees ook: Extreemrechtse terreuraanslag Nieuw-Zeeland, de bodycambeelden in SFW-screenshots.

 
Tags: ,
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)

BetaallinkOf doneer direct een bedrag via deze betaallink

Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace