Doneer aan TPO
 

Winnaar Thierry Baudet (FvD): ‘Stupiditeit onbenul Mark Rutte is nu afgestraft’

'Nu eind maken aan tijdperk van morele, politieke en culturele capitulatie'

Door: , 0:26, 21 maart 2019
Lijsttrekker Thierry Baudet van Forum voor Democratie (FvD) tijdens de uitslagenavond van de Provinciale Statenverkiezingen en de waterschapsverkiezingen. ANP BART MAAT

'Nu eind maken aan tijdperk van morele, politieke en culturele capitulatie'

Forum voor Democratie triomfeert – Zware slag voor coalitie

De stupiditeit van ‘onbenul’ Mark Rutte is afgestraft nu Forum voor Democratie (FVD) in één klap bijna ‘de grootste partij van het land is geworden’. Dat is net op tijd om de bedreigde beschaving in Nederland te redden, zegt FvD-leider Thierry Baudet.

Forum voor Democratie triomfeert – Zware slag voor coalitie

FvD verzamelt volgens exitpolls zoveel zetels in de Provinciale Staten dat de nieuwkomer tien senatoren naar de Eerste Kamer mag sturen. Alleen de VVD heeft er meer. “Wij sturen een boodschap aan Mark Rutte: FvD langer negeren, dat lukt je nooi”‘, jubelt Baudet.

Die overwinning was hard nodig om ‘het land weer van ons te maken en een eind te maken aan het tijdperk van morele, politieke en culturele capitulatie’, aldus Baudet. “Wij gaan de trots van dit land herstellen. Vandaag is de eerste grootste veldslag gewonnen”

Volgens Baudet is het land jarenlang ‘ondermijnd, door universiteiten, journalisten, mensen die kunstsubsidies ontvangen, die onze gebouwen ontwerpen. Maar bovenal worden we ondermijnd door bestuurders, onze bestuurders’.

De FVD-leider opende zijn overwinningsrede met door de oude Romeinen ingegeven beeldspraak over de ogen die, blijkens de opmars van zijn partij, in Nederland zijn opengegaan. “De uil van Minerva is neergedaald”, sprak hij. Die moet volgens hem ‘de afgod die Transitie heet’, verdrijven. Daarmee doelt hij op de overgang naar een economie die minder schadelijk is voor het klimaat. Hij wil dat die niet zo veel geld kost.

ANP

 
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)

BetaallinkOf doneer direct een bedrag via deze betaallink

Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace