Politiek

Video – Martin Bosma wijst PvdA’ster er op dat ze meeliep in demonstratie waar Thierry Baudet werd bedreigd, PvdA’ster ontploft

04-04-2019 12:59

Martin Bosma citeert Joop den Uyl in de Tweede Kamer (Screenshot Tweede Kamer)

De Tweede Kamer debatteert donderdag over de aanscherping van de Mediawet. PvdA Kamerlid Kirsten van den Hul stelde aan het begin van dat debat dat de publieke omroep het fundament is van de rechtsstaat. Daar denkt Martin Bosma (PVV) dus anders over: het is de wet die de rechtstaat schraagt. En dat zegt niet alleen Bosma, dat zei PvdA-icoon Joop den Uyl al eerder. Die – merkt Bosma op – in tegenstelling tot Van den Hul nooit zou hebben meegelopen in een demonstratie waar FvD-leider Thierry Baudet met de dood werd bedreigd. Van den Hul was weinig geamuseerd door die opmerking, zo bleek.