Politiek

BRIEFJE VAN JAN – Aan de viespeuken van ProDemos

02-05-2019 09:01

Moederdag 2019

Heren van ProDemos,

Zo zit je rustig subsidie te slurpen aan de Hofweg 1H (plus bezemkasten) in Den Haag, zo sta je in het oog van de storm.

Nee, ik begin niet weer over die doofpotaffaire rond die manager bij jullie die van hem afhankelijke jongemannen aan zijn pielemoos liet lebberen. Jullie voorzitter van de Raad van Toezicht, VVD-mastodont Ed Nijpels, stond helemaal achter jullie beleid en inmiddels wordt onder leiding van een andere VVD’er, Tjibbe Joustra, een ‘onafhankelijk extern onderzoek’ naar die kwestie uitgevoerd, dus ik veronderstel dat we elkaar daarover nog wel te spreken krijgen. Na de ‘glas, plas, was’ en ‘lessen voor de toekomst’.

Ik wil het hebben over het feit dat jullie de Stemwijzer voor de Europese verkiezingen nog niet live hebben gezet.

En de reden daarvan.

Wat is het geval? Zowel op de 30 uitgekozen vragen als op de 30 reservevragen geven de PvdA en GroenLinks exact dezelfde antwoorden.

Dat betekent dat de PvdA en GroenLinks bij iedereen exact hetzelfde ‘overeenkomstpercentage’ krijgen.

PvdA = GroenLinks, GroenLinks = PvdA.

En om de één of andere redenen vinden jullie, het zelfbenoemde ‘Huis voor democratie en rechtsstaat’, dat blijkbaar ongewenst.

Er móet van jullie een verschil zijn tussen PvdA en GroenLinks. En zolang dat er niet is, onthouden jullie de kiezers de mogelijkheid om jullie/onze Stemwijzer in te vullen.

Ik heb maar één vraag.

Why?

Waarom bedrijven jullie politiek, terwijl jullie -van onze belastingcenten- gewoon een tooltje moeten leveren?

Wat zit daar achter?

Wíe zit daar achter?

Snappen jullie niet dat op deze manier iederéén door krijgt dat die club van jullie de boel bij verkiezingen op een vreselijke manier manipuleert?

Groet,

JanD