Doneer aan TPO
 

Achttien jaar cel en tbs geëist tegen Zamir M. die Utrechtse studente Laura Korsman afslachtte

Deskundigen achten kans op herhaling groot

Door: , 16:01, 14 mei 2019
Politieonderzoek aan de Bosboomstraat in Utrecht waar eerder een 24-jarige studente dood is aangetroffen. ANP KOEN LAUREIJ

Deskundigen achten kans op herhaling groot

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tegen de 32-jarige Zamir M. achttien jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist wegens moord op de Utrechtse studente Laura Korsman (24). Z. zou haar op 11 juli met vooropgezet plan hebben gedood met tientallen messteken, in haar woning in de Bosboomstraat in de Domstad.

Lees ook – Zamir kon einde relatie niet accepteren, beschuldigt nu de doodgestoken studente van geweld

M. was de ex-vriend van Korsman. In de periode voorafgaand aan het dodelijke geweld zou hij haar hebben gestalkt. M. zou niet hebben kunnen verkroppen dat de relatie door Korsman was beëindigd, enkele weken eerder.

Op de bewuste dag drong M. de woning van Korsman binnen, via het balkon. Volgens zijn eigen verklaring heeft Korsman hem bedreigd met een mes, waarna hij ‘door het lint ging’. Het OM gelooft niets van die verklaring. Volgens de officier van justitie heeft de verdachte de vrouw direct aangevallen, mogelijk zelfs van achteren. Het mes had hij zelf meegenomen. De officier had er geen goed woord voor over dat M. met zijn leugenachtige lezing “de schuld in de schoenen van Laura schuift”. Dat is, aldus de aanklager, ‘laf, respectloos en harteloos’.

Aan de moord ging een wekenlange periode van stalking vooraf. Korsman deed aangifte bij de politie. Van een opgelegd locatie- en contactverbod trok M. zich niets aan. Hij bleef zijn ex op allerlei manieren lastigvallen. De officier: “Verdachte heeft Laura doodongelukkig en doodsbang gemaakt in de laatste weken van haar leven. Hij jaagde in die periode op haar.” In het etmaal voor de moord volgde M. zijn ex eerst naar een feest in Amsterdam, om haar uiteindelijk in haar huis te overrompelen.

Bij het bepalen van zijn strafeis verwees de aanklager naar andere zaken, waarbij stalkende ex-partners uiteindelijk overgingen tot moord. In die zaken is met tien of of twaalf jaar cel te mild gestraft, vindt het OM.

Deskundigen hebben een persoonlijkheidsstoornis bij M. vastgesteld en tbs geadviseerd. Zij achten de kans op herhaling groot.

ANP

 
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)

BetaallinkOf doneer direct een bedrag via deze betaallink

Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace