Politiek

Video – Tunahan Kuzu aangehouden in Israël – Liep met Palestijnse vlag richting Al-Aqsamoskee

17-05-2019 11:25

Beeld van Facebook-account Tunahan Kuzu

Volgens DENK is fractievoorzitter Tunahan Kuzu in Jeruzalem aangehouden door Israëlische soldaten. Tijdens een werkbezoek in de stad Jeruzalem werd Kuzu volgens zijn woordvoerder ‘door een grote groep zwaar gewapende soldaten meegenomen’ toen hij richting de Al-Aqsamoskee liep. Op Facebook is te zien dat Kuzu wordt aangesproken door Israëlische militairen terwijl hij een Palestijnse vlag bij zich draagt.

Kuzu is op werkbezoek in Israël en de Palestijnse gebieden. In Jeruzalem woonde hij afgelopen woensdag de Nakba-dag bij en liet zich verder op de hoogte stellen van de situatie, door contact te leggen met sociaal-maatschappelijke organisaties, historici, NGO’s  en het bedrijfsleven. Gisteren was de delegatie van DENK nog aanwezig bij de Nederlandse ambassade in Tel Aviv.