De Europese verkiezingen gaan over een stemming voor of tegen Nederland. Wie de Nederlandse staat wil opheffen, moet stemmen voor een partij die de Europese Unie wil bestendigen. Wie houdt van Nederland en trots is op zijn geschiedenis, cultuur en beschaving, kan best zijn stem uitbrengen op een partij die uit de Europese Unie wil stappen.
De Franse historica Barbara Lefebvre houdt in haar zojuist verschenen boek C’est ça la France, een vurig pleidooi voor patriotisme. Patriotisme is helemaal geen ouderwets begrip, maar is precies datgene wat mensen bijeenhoudt en verbindt. Zonder patriotisme ontbreekt de wil om onze cultuur en onze beschaving te verdedigen. Patriotisme stimuleert om het vaderland verder op te bouwen.
Nationalisme is eveneens een begrip dat een negatieve lading heeft gekregen. Nationalisme is echter geen racisme. Men zegt dat nationalisme leidt tot oorlog. In deze tijd is het de economie die tot oorlog leidt. Het ultra-liberalisme is een oorlog van allen tegen allen. Deze oorlog kan alleen gewonnen worden door supersterke naties zoals de VS en China. De Europese Unie is echter geen natie en zal er nooit een worden, volgens Lefebvre. De reden hiervan is dat de EU geen soevereiniteit heeft. Er is geen verbondenheid tussen de volkeren. De economische oorlog kan door de EU niet worden gewonnen.
Kijken we echter naar Israël: dit kleine land organiseert zich als een sterke natie, een joodse staat, weet toch op economische gebied fantastisch te presteren en slaagt erin met de hele wereld goede handelsbetrekkingen te hebben. Net zoals in Europa is er hier geen sprake van een oorlogszuchtig nationalisme. De nadruk op de nationale identiteit biedt juist de kracht om op het wereldtoneel een gerespecteerde rol te spelen. Op dezelfde manier zou een Europese Confederatie van nationale staten voor elk land de mogelijkheid bieden krachtig op te komen voor de eigen belangen, maar ook om solidair te kunnen zijn met andere landen.
Helaas betekent globalisering, waaraan de EU zo driftig meewerkt, een ontworteling van de natiestaten. De natiestaat biedt het meest garantie voor een democratische politiek. Niet voor niets krijgt de EU het verwijt ondemocratisch te zijn en oekazen uit te vaardigen waar niemand om heeft gevraagd. In de natiestaat heeft de burger het gevoel tot een gemeenschap te behoren, waarin de individuele rechten goed kunnen samengaan met solidariteit binnen de samenleving. Kortom, de natie maakt een politiek op menselijke schaal mogelijk, wat wezenlijk is voor de emancipatie van de burgers.
De zogenaamde elite heeft het nationaal gevoel ondergraven. Hierbij werden ze geholpen door deconstructivistische intellectuelen die dit gevoel hebben onderuit gehaald en geen inhoud in de plaats hebben geboden. Dezelfde intellectuelen zijn verantwoordelijk voor de leegte van de onderwijsprogramma’s, zodat onze kinderen geen trots op de geschiedenis, de cultuur en de beschaving van Nederland meer wordt bijgebracht. “Zonder patriotisme is de natie een lege huls”, zegt Barbara Lefebvre.
Tegen de zogenaamde elite van globalisten en deconstructivistische intellectuelen kwamen in Frankrijk de Gele Hesjes in opstand. Nederland kent geen massale beweging van Gele Hesjes. Dat komt omdat het volk zich goed vertegenwoordigd weet in partijen zoals de PVV en FvD. Via deze partijen wordt hun stem gehoord. Het volk hoeft de straat niet op.
Een van de gevaarlijkste gevolgen van de ontworteling van Nederland als natiestaat is de onmacht tegenover krachten die een gevaar vormen voor onze beschaving. Met name de islam vormt een bedreiging voor de waarden waarvoor we staan. Volgens Lefebvre is het de islam die zich aan de staat moet aanpassen en niet omgekeerd. Elke andere religie heeft zich aan de normen en wetten van het land aangepast.
De islam is echter een imperialistische ideologie die haar eigen gebruiken, tradities en wetten wil opdringen, desnoods met geweld. Dat onze nationale politie heult met moskeebestuurders is een beschamend teken aan de wand. Lefebvre pleit er juist voor elke gelegenheid te benutten om inbreuken van moslims op onze wetten gerechtelijk te vervolgen. Een ambtenaar die een hoofddoek draagt, schendt het principe van de scheiding van kerk en staat. Elke bemoeienis van de islam in de openbare ruimte of in de politiek moet juridisch worden aangepakt.
Het is echter niet alleen de islam die een grote bedreiging vormt voor de Nederlandse beschaving. In deze eeuw komen grote bedreigingen op ons af en niet alleen de hierboven genoemde economische oorlog. De gevolgen van de klimaatverandering, de massa-immigratie uit doodarme landen of de afbraak van ons ecosysteem kunnen leiden tot enorme spanningen. Beschikken we dan nog over een leger dat Nederland zal verdedigen? De uitholling van het nationaal gevoel door de globalisten en deconstructivistische intellectuelen heeft tot gevolg dat het niet meer de moeite waard lijkt te beschikken over een leger, dat met volle overtuiging en uit vaderlandsliefde bereid is om te strijden. Een leger wordt hoogstens getolereerd om humanitaire acties in verre landen te ondernemen. Dat is echter niet de prioritaire taak van militairen.
Het enige wat het Nederlandse volk nog bijeenhoudt zijn sportevenementen en de beroering bij dramatische gebeurtenissen. Dit is echter een vluchtige verbondenheid. Willen we ons beschaving behouden, dan zullen we alle zeilen moeten bijzetten om opnieuw een trotse natie te worden. Aan u om op 23 mei hierover te beslissen.